برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير آموزشهاي ارايه شده در آموزشگاههاي صنوف بر آگاهي و عملكرد متصديان و كاركنان صنوف مواد غذايي در زمينه رعايت بهداشت فردي در محيط كار در شهر شيراز، استان فارس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شیراز، خیابان زند، ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طبقه چهارم، معاونت بهداشتی
 
چکیده: 

سابقه و اهداف: بر اساس مطالعات گذشته رعايت بهداشت فردي در افرادي كه با مواد غذايي سر وكار دارند، نقش مهمي در پيشگيري از آلودگي و بروز مسموميت هاي غذايي ايفاء مي كند. طبق آيين نامه اجرايي قانون اصلاحي مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي كليه صنوف مي بايستي در كلاسهاي آموزشي بهداشت اصناف شركت نمايند. در اين مطالعه تاثير آموزشهاي ارايه شده مراكز آموزشي مختلف جهت آگاهي و عملكرد صحيح كاركنان و متصديان تعدادي از صنوف كه حرفه آنها در ارتباط مستقيم با مواد غذايي بوده و نياز بيشتري در رعايت بهداشت فردي در محيط كار داشتند ارزيابي شد.
روش بررسي: اين مطالعه بر اساس ارزيابي 58 نفر انجام گرفته است. شيوه تحقيق در جمع آوري اطلاعات مشاهده و پرسشنامه ميباشد. سوالات بر اساس فراز 15 ماده 13 قانون اصلاحي مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي و آيين نامه هاي مربوطه به آن تنظيم گرديده است. نرم افزار
SPSS جهت تجزيه و تحليل اطلاعات موجود به كار گرفته شد.
يافته ها: نتايج مطالعه بيانگر اينست كه
%96.4 از افراد مورد مطالعه بطور مستقيم در تهيه مواد غذايي دخالت داشتند. ميزان آگاهي اين افراد قبل و بعد از آموزش داراي اختلاف معني داري بوده، اما در ميزان عملكرد اين افراد قبل و بعد از آموزش اختلاف معني داري مشاهده نشد.
نتيجه گيري: آموزشهاي ارايه شده در آموزشگاه ها اگر چه توانسته است تغييرمحسوسي درميزان آگاهي افرادايجاد نمايد امادر وضعيت عملكرد افراد تاثيري نداشته است. اين امر مي تواند ناشي از شيوه نامناسب آموزش، زمان ناکافي يا غيرمناسب و يا عدم اعمال موضوعات آموزش داده شده در زمان نظارت توسط بازرسان باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

حیدری، م.، و جوادی، ا.، و پورکهنوجی، پ. (1389). بررسی تاثیر آموزشهای ارایه شده در آموزشگاههای صنوف بر آگاهی و عملکرد متصدیان و کارکنان صنوف مواد غذایی در زمینه رعایت بهداشت فردی در محیط کار در شهر شیراز, استان فارس. طلوع بهداشت, 9(1 (مسلسل 28)), 10-16. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126807



Vancouver : کپی

حیدری محمدرضا، جوادی افشان، پورکهنوجی پریسا. بررسی تاثیر آموزشهای ارایه شده در آموزشگاههای صنوف بر آگاهی و عملکرد متصدیان و کارکنان صنوف مواد غذایی در زمینه رعایت بهداشت فردی در محیط کار در شهر شیراز, استان فارس. طلوع بهداشت. 1389 [cited 2021April14];9(1 (مسلسل 28)):10-16. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126807



IEEE : کپی

حیدری، م.، جوادی، ا.، پورکهنوجی، پ.، 1389. بررسی تاثیر آموزشهای ارایه شده در آموزشگاههای صنوف بر آگاهی و عملکرد متصدیان و کارکنان صنوف مواد غذایی در زمینه رعایت بهداشت فردی در محیط کار در شهر شیراز, استان فارس. طلوع بهداشت, [online] 9(1 (مسلسل 28)), pp.10-16. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126807>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 251 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی