برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

جداسازي و بررسي ويژگي هاي فيزيولوژيکي مخمرها و گزينش سويه هاي برتر جهت توليد اتانول بعنوان سوخت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: با توجه به رشد جمعيت جهان، مصرف زياد انرژي، محدوديت منابع نفتي تامين کننده انرژي و افزايش قيمت سوخت در آينده، جايگزين کردن يک منبع انرژي ديگر امري ضروري محسوب مي شود. اتانول يک سوخت قابل تجديد و بي خطر است و جايگزين بسيار مناسبي براي نفت مي باشد که توليد جهاني آن عمدتا بر پايه تخمير قندها توسط مخمرها است. بعلت نقش مهم مخمرها در فرآيند تخمير و توليد اتانول، مطالعه ويژگي هاي فيزيولوژيکي آنها جهت افزايش توليد اتانول در سال هاي اخير مورد توجه قرار گرفته است.
هدف: جداسازي مخمرها از زيستگاه طبيعي آنها همچون ميوه ها و منابع غذايي تخميري مختلف، بررسي ويژگي هاي فيزيولوژيکي آنها به منظور يافتن سويه هايي با توان فيزيولوژيکي بالا براي بکارگيري در صنعت توليد اتانول، هدف اين پژوهش بوده است
.
روش بررسي: از انواع آب پنير، خيار شور، ماست، کشمش، خرما، سيب و انگور سفيد و قرمز، آلو، هلو نمونه گيري شد. براي جداسازي روش رقت سريال بکار گرفته شد و پس از برررسي مورفولوژيکي، خالص سازي صورت گرفت. براي مطالعه ويژگي هاي فيزيولوژيکي، آزمايش هاي مقاومت به غلظت هاي مختلف اتانول بين
(1-13) % (v/v) در محيط کشت GPY و محيطهاي با فشار اسمزي بالا، رشد در دماهاي متفاوت، تخمير قندهاي مختلف، تجزيه و مصرف منابع کربن و نيتروژن متنوع، سازگاري با محيط هاي فاقد ويتامينها بکار گرفته شد و بر اين اساس سويه هاي برتر گزينش و براي شناسايي جنس و گونه و معرفي آنها ازS rDNA Ribotyping 28 استفاده شد.
نتايج: 40 کلني مخمر جداسازي و خالص سازي شدند. بر اساس ويژگي هاي فيزيولوژيکي، 4 سويه
MS3, MS2, MS1 MS5,، انتخاب شدند و به ترتيب در آنها مقاومت به اتانول % 12، %11، %8 و %6 و حداکثر دماي قابل رشد 42، 37، 40، 37 بود. در محيط هاي کشت با فشار اسمزي بالا همگي رشد کردند و در محيط هاي فاقد ويتامين ها به استثناي سويه MS5 سازگاري نشان دادند. هر 4 سويه توانايي تجزيه و مصرف منابع کربن و نيتروژن متفاوت و تخمير قندهاي گلوکز، فروکتوز و مانوز را داشتند و قندهاي گالاکتوز، ساکارز و رافينوز توسط سويه هاي MS2 و MS3، مالتوز، تره هالوز و سلوبيوز به ترتيب توسط سويه هاي MS2،MS3  و MS5 تخمير شدند. در توالي يابي ژن rDNA 28S، سويه هاي MS1، MS2،MS3  و MS5 به ترتيب %81، %100، %99 و %88 تشابه با سويه هاي شناخته شده نشان دادند.
نتيجه گيري: در بررسي مقاومت به اتانول و فشار اسمزي بالا، 4 سويه منتخب مقاومت قابل توجهي نشان دادند و بعلت اينکه تحمل بالا به قند و اتانول در مخمرها با افزايش توليد اتانول نسبت مستقيم دارد، اين سويه ها مي توانند براي توليد کارآمد اتانول مفيد باشند، علاوه بر اين، توانايي رشد سويه
MS1 درoC  42 و MS3 در oC 40، تخمير قندهاي مختلف توسط سويه هاي MS2 و MS3، تخمير سلوبيوز توسط سويه MS5 در بهينه سازي توليد اتانول مي تواند موثر باشد. با شناسايي 4 سويه، جنس و گونه سويه هاي MS2 و MS3 تعيين شد اما مشخص شد که دو سويه MS1 و MS5 مخمرهايي متعلق به گونه، جنس يا حتي سطوح تاکسونومي بالاتر جديد مي باشند و براي تعيين اين موارد نياز به بررسي هاي بيشتر مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 536
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی