برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب شيميايي اسانس گياه مارگريت از تيره مرکبان در مراحل مختلف نمو و مقايسه ترکيب هاي اسانس گل و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: گياه مارگريت (Chrysanthemum maximum Ramond) از خانواده مرکبان است که شاخه هاي بريده آن در گلفروشي ها زياد و کشت آن در فضاي سبز رايج شده است.
هدف: دراين پژوهش شناسايي مواد تشکيل دهنده اسانس گياه در مراحل مختلف نمو و بررسي مقايسه اي ترکيب هاي گل و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي بررسي شده است
.
روش بررسي: گياهان مارگريت در مراحل مختلف رويشي، پيش گلدهي و زايشي و همچنين گل ها و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي براي بررسي تغييرات کمي و کيفي اسانس جمع آوري شدند. گياهان جمع آوري شده با روش تقطير با آب (براي مراحل رويشي، پيش گلدهي و گلدهي) و روش خيساندن در هگزان نرمال (براي گل ها و دانه هاي گرده ابتدا و انتهاي فصل گلدهي) اسانس گيري شدند و ترکيب اسانس ها توسط دستگاه هاي
(GC) و (GC/MS) شناسايي شدند.
نتايج: بيشترين مقدار اسانس مربوط به مرحله پيش گلدهي است که در آن 21 ترکيب شناسايي گرديد. از ترکيب هاي مشترک و شاخص مراحل نموي مي توان به
-pineneα و –caryophylleneβ اشاره کرد و در گل ها و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي سه ترکيب سزکويي ترپن Caryophyllene oxide، –caryophylleneβ و spathulenol مشاهده مي شود.
نتيجه گيري: آناليزهاي
GC/MS نشان داد که سزکويي ترپن ها عمده ترين ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس گياه مارگريت محسوب مي شوند و بهترين زمان براي کسب اسانس بيشتر، مرحله پيش گلدهي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 45 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی