مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي) : زمستان 1389 , دوره 20 , شماره 1/78 (ويژه زيست شناسي) ; از صفحه 15 تا صفحه 26 . عنوان مقاله: بررسي ترکيب شيميايي اسانس گياه مارگريت از تيره مرکبان در مراحل مختلف نمو و مقايسه ترکيب هاي اسانس گل و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي نویسندگان: مجد احمد*, شريف شوشتري مريم, پورپاك زهرا, معين مصطفي آدرس: * گروه زيست شناسي، دانشکده علوم زيستي، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران چکیده: مقدمه: گياه مارگريت (Chrysanthemum maximum Ramond) از خانواده مرکبان است که شاخه هاي بريده آن در گلفروشي ها زياد و کشت آن در فضاي سبز رايج شده است.هدف: دراين پژوهش شناسايي مواد تشکيل دهنده اسانس گياه در مراحل مختلف نمو و بررسي مقايسه اي ترکيب هاي گل و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي بررسي شده است.روش بررسي: گياهان مارگريت در مراحل مختلف رويشي، پيش گلدهي و زايشي و همچنين گل ها و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي براي بررسي تغييرات کمي و کيفي اسانس جمع آوري شدند. گياهان جمع آوري شده با روش تقطير با آب (براي مراحل رويشي، پيش گلدهي و گلدهي) و روش خيساندن در هگزان نرمال (براي گل ها و دانه هاي گرده ابتدا و انتهاي فصل گلدهي) اسانس گيري شدند و ترکيب اسانس ها توسط دستگاه هاي (GC) و (GC/MS) شناسايي شدند.نتايج: بيشترين مقدار اسانس مربوط به مرحله پيش گلدهي است که در آن 21 ترکيب شناسايي گرديد. از ترکيب هاي مشترک و شاخص مراحل نموي مي توان به -pineneα و –caryophylleneβ اشاره کرد و در گل ها و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي سه ترکيب سزکويي ترپن Caryophyllene oxide، –caryophylleneβ و spathulenol مشاهده مي شود.نتيجه گيري: آناليزهاي GC/MS نشان داد که سزکويي ترپن ها عمده ترين ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس گياه مارگريت محسوب مي شوند و بهترين زمان براي کسب اسانس بيشتر، مرحله پيش گلدهي است. كلید واژه: اسانس(Q3)گياه مارگريت(Q2)سزکويي ترپن ها(Q2)مراحل نموي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: ذرتآویشنآویشن دناییزنیان ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اسانس و دستگاه هاي اسانس گيريبررسي پروفايل فيتوشيميايي گل محمدي (.Rosa damascena Mill) در شرايط مختلف نگهداري پس از برداشت و تعيين بهترين مدت زمان تقطيربررسي تاثير زمان برداشت و روش اسانس گيري بر كميت و كيفيت اسانس .Thymus vulgaris Lبررسي تاثير زمان برداشت بر کميت و کيفيت اسانس دو گونه .Salvia officinalis L و .Mentha piperita L در استان خوزستانتاثير مراحل مختلف برداشت بر عملکرد اندام هوايي، اسانس و ترکيب هاي اصلي اسانس آويشن دنايي (.Thymus daenensis Celak) مقالات همایشی مرتبط: مقايسه ميزان اسانس در بخش هاي رويشي و زايشي نوروزک (.Salvia leriifolia Benth) در مراحل مختلف رشداثر زمان برداشت و روش استخراج بر کميت و کيفيت اسانس Tanacetum Balsamitaبررسي اثر زمان برداشت بر ميزان و ترکيبات تشکيل دهنده اسانس گياه دارويي ريحانبررسي تاثير زمان برداشت و زمان اسانس گيري بر کميت اسانس گياه دارويي به ليمو (Lippia citriodora)اثر زمان برداشت و روش استخراج بر کميت و کيفيت اسانس Thymus Pubescens ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 72 آخرین های بلاگ با کد رایگان QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمپابلونز : ابزاری رایگان برای رصد مقالات علمی به صورت رایگان از وب آو ساینسچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی