مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم پايه (دانشگاه آزاد اسلامي) اطلاعات شماره: زمستان 1389 , دوره 20 , شماره 1/78 (ويژه زيست شناسي) ; از صفحه 15 تا صفحه 26 . عنوان مقاله: بررسي ترکيب شيميايي اسانس گياه مارگريت از تيره مرکبان در مراحل مختلف نمو و مقايسه ترکيب هاي اسانس گل و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي نویسندگان: مجد احمد*, شريف شوشتري مريم, پورپاك زهرا, معين مصطفي آدرس: * گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران چکیده: مقدمه: گياه مارگريت (Chrysanthemum maximum Ramond) از خانواده مرکبان است که شاخه هاي بريده آن در گلفروشي ها زياد و کشت آن در فضاي سبز رايج شده است.هدف: دراين پژوهش شناسايي مواد تشکيل دهنده اسانس گياه در مراحل مختلف نمو و بررسي مقايسه اي ترکيب هاي گل و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي بررسي شده است.روش بررسي: گياهان مارگريت در مراحل مختلف رويشي، پيش گلدهي و زايشي و همچنين گل ها و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي براي بررسي تغييرات کمي و کيفي اسانس جمع آوري شدند. گياهان جمع آوري شده با روش تقطير با آب (براي مراحل رويشي، پيش گلدهي و گلدهي) و روش خيساندن در هگزان نرمال (براي گل ها و دانه هاي گرده ابتدا و انتهاي فصل گلدهي) اسانس گيري شدند و ترکيب اسانس ها توسط دستگاه هاي (GC) و (GC/MS) شناسايي شدند.نتايج: بيشترين مقدار اسانس مربوط به مرحله پيش گلدهي است که در آن 21 ترکيب شناسايي گرديد. از ترکيب هاي مشترک و شاخص مراحل نموي مي توان به -pineneα و –caryophylleneβ اشاره کرد و در گل ها و دانه هاي گرده در ابتدا و انتهاي فصل گلدهي سه ترکيب سزکويي ترپن Caryophyllene oxide، –caryophylleneβ و spathulenol مشاهده مي شود.نتيجه گيري: آناليزهاي GC/MS نشان داد که سزکويي ترپن ها عمده ترين ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس گياه مارگريت محسوب مي شوند و بهترين زمان براي کسب اسانس بيشتر، مرحله پيش گلدهي است. کلید واژه: اسانس(Q3)گياه مارگريت(Q2)سزکويي ترپن ها(Q2)مراحل نموي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: ذرتآویشنآویشن دناییزنیان ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اسانس و دستگاه هاي اسانس گيريتاثير مراحل مختلف برداشت بر عملکرد اندام هوايي، اسانس و ترکيب هاي اصلي اسانس آويشن دنايي (.Thymus daenensis Celak)بررسي پروفايل فيتوشيميايي گل محمدي (.Rosa damascena Mill) در شرايط مختلف نگهداري پس از برداشت و تعيين بهترين مدت زمان تقطيربررسي تاثير زمان برداشت بر کميت و کيفيت اسانس دو گونه .Salvia officinalis L و .Mentha piperita L در استان خوزستانبررسي تاثير زمان برداشت و روش اسانس گيري بر كميت و كيفيت اسانس .Thymus vulgaris L مقالات همایشی مرتبط: مقایسه میزان اسانس در بخش های رویشی و زایشی نوروزک (.Salvia leriifolia Benth) در مراحل مختلف رشدبررسی تاثیر زمان برداشت و زمان اسانس گیری بر کمیت اسانس گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora)اثر زمان برداشت و روش استخراج بر کمیت و کیفیت اسانس Tanacetum Balsamitaاثر زمان برداشت و روش استخراج بر کمیت و کیفیت اسانس Thymus Pubescensبررسی اثر زمان برداشت بر میزان و ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی ریحان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 45 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی