برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي وجود بافت هاي غير مجاز در انواع سوسيس و کالباس عرضه شده در مراکز توزيع شهر کرمانشاه 88-1387

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گناباد، دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت غذا و دارو
 
چکیده: 

زمينه و هدف: گوشت و فرآورده هاي گوشتي به عنوان يک منبع غني از پروتئين از اهميت ويژه اي در رژيم غذايي برخوردار مي باشند. لذا لزوم ايجاد يک روش دقيق براي کنترل کيفيت اين ماده غذيي لازم به نظر مي رسد. مطالعه حاضر به منظور شناسايي و تشخيص بافت هاي غير مجاز در محصولات سوسيس و کالباس مورد عرضه در مراکز توزيع شهر کرمانشاه در سال 88-1387 بوده است.
روش تحقيق: اين مطالعه از نوع توصيفي-مقطعي و حجم نمونه پژوهش 720 نمونه سوسيس و کالباس تهيه شده از مراکز توزيع شهر کرمانشاه بوده است که از نظر بافت هاي غير مجاز مورد بررسي قرار گرفته است. پس از نمونه گيري، تهيه مقاطع بافتي و رنگ آميزي انجام شد. تشخيص بافت ها به کمک ميکروسکوپ و توسط متخصصين بافت شناس انجام گرفت
.
يافته ها: عضله اسکلتي در
96.2 درصد از نمونه ها وجود داشت و در3.8  درصد نمونه ها يافت نشد، در 30.8 درصد نمونه ها بافت چربي مشاهده شد. در 19.2 درصد نمونه ها عضله قلبي يافت شد. در96.2  درصد نمونه ها غضروف و استخوان بالغ يافت شد. در 57.6 درصد نمونه ها استخوان نا بالغ يافت شد. فراواني حضور هر يک از بافت هاي طحال، مري، آئورت، غدد بزاقي، غدد ترشحي لوله گوارش، گره لنفاوي، مو، ريه و زبان 3.8 درصد بود. فراواني حضور هر يک از بافت هاي پستان، اپيدرم پوست و عصب 7.7 درصد بود. فراواني حضور بافت همبند و عضلات صاف هر کدام 27 درصدبود. فراواني حضور حفره هاي خالي و رگ هر کدام 46.1 درصد بود. در 100 درصد نمونه ها بافت هاي گياهي تشخيص داده شد.
نتيجه گيري: حضور بافت هاي غير مجاز در فرآورده هاي گوشتي توليدي در کارخانجات استان کرمانشاه باعث افزايش نگراني ها در مورد سلامت اين محصولات گشته و اعمال کنترل دقيق تر و کامل تري بر توليد اين گروه از مواد غذايي را ضروري مي سازد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صادقی، ا.، و خزاعی، م.، و الماسی، ع.، و شریعتی فر، ن.، و بهلولی اسکویی، س.، و تحویلیان، ر. (1390). بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387. افق دانش, 17(1 (پیاپی 51)), 55-59. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126671



Vancouver : کپی

صادقی احسان، خزاعی مظفر، الماسی علی، شریعتی فر نبی، بهلولی اسکویی سمیه، تحویلیان رضا. بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387. افق دانش. 1390 [cited 2021July30];17(1 (پیاپی 51)):55-59. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126671



IEEE : کپی

صادقی، ا.، خزاعی، م.، الماسی، ع.، شریعتی فر، ن.، بهلولی اسکویی، س.، تحویلیان، ر.، 1390. بررسی وجود بافت های غیر مجاز در انواع سوسیس و کالباس عرضه شده در مراکز توزیع شهر کرمانشاه 88-1387. افق دانش, [online] 17(1 (پیاپی 51)), pp.55-59. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126671.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی