برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اپيدميولوژيک الگوي مصرف مواد غذايي در دانش آموزان دبيرستاني دختر شهر اروميه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، معاونت پژوهش
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: شرايط تغذيه اي يک گروه سني خاص در واقع بيانگر فرهنگ تغذيه اي اجتماع در آن منطقه است که به عوامل متعددي وابسته مي باشد که شرايط اقتصادي، باورهاي فرهنگي و مذهبي و تبليغات و اطلاع رساني از آن جمله اند: مصرف نادرست يا نامتعادل مواد غذايي به ويژه در گروه سني نوجوان مي تواند پي آمدهاي بهداشتي متعددي را در جامعه ايجاد نمايد که عوارض آن در سالهاي بعد همواره باقي خواهد ماند. بديهي است شناسايي چالشهاي الگوي غذايي مي تواند در پيشگيري از اين پي آمدها موثر باشد.
روش کار: مطالعه حاصل يک بررسي توصيفي به روش نمونه گيري ساده بر روي 150 دختر دبيرستاني با استفاده از پرسشنامه مي باشد که حاوي سوالات دموگرافيک و اختصاصي بود
.
يافته ها: پژوهش مشخص کرد که گروه سني مورد بررسي از 14 تا 18 سال داشتند که سن 16 سالگي با 67 مورد بيشترين فراواني را داشت. اکثر افراد مورد بررسي (%62.66) وضعيت اقتصادي خود را خوب اعلام کردند. (%73.3) از ميان وعده غذايي عصرانه استفاده مي کردند. متاسفانه %52 از نمونه ها صبحانه مصرف نمي کردند و رژيم غذايي %60 از آنان بيشتر سرخ کردني بود. از نظر رعايت بهداشت %54 خود را ملزم به شستن دستها قبل از خوردن غذا مي دانستند. بيشترين ماده غذايي مصرفي اين افراد برنج (%47) و نان (%45) بود و گوشت (%4.6) را شامل مي شد. مصرف موادي مانند پفک، بيسکويت، تنقلات، شکلات، آدامس، چيپس و نوشابه نيز در بين اين افراد شايع بود
.
بحث و نتيجه گيري: نظر به لزوم توجه به گروه سني مورد بررسي، برنامه ريزي صحيح در جهت بهبود وضع الگوي تغذيه اي و ارتقا آگاهي اين قشر نسبت به استفاده از موادي مانند ميوه و سبزي، انواع پروتيين ها و پرهيز از غذاهاي بي کيفيت و سرشار از چربي و نمک ضروري به نظر مي رسد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آقاخانی، ن.، و ابراهیمی، م.، و درستی، ش. (1385). بررسی اپیدمیولوژیک الگوی مصرف مواد غذایی در دانش آموزان دبیرستانی دختر شهر ارومیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان, 13(2 (سومین کنگره اپیدمیولوژی)), 20-20. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126256



Vancouver : کپی

آقاخانی نادر، ابراهیمی مرضیه، درستی شهلا. بررسی اپیدمیولوژیک الگوی مصرف مواد غذایی در دانش آموزان دبیرستانی دختر شهر ارومیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان. 1385 [cited 2021July27];13(2 (سومین کنگره اپیدمیولوژی)):20-20. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126256



IEEE : کپی

آقاخانی، ن.، ابراهیمی، م.، درستی، ش.، 1385. بررسی اپیدمیولوژیک الگوی مصرف مواد غذایی در دانش آموزان دبیرستانی دختر شهر ارومیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان, [online] 13(2 (سومین کنگره اپیدمیولوژی)), pp.20-20. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=126256.



 

 
بازدید یکساله 46 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی