برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1389 , دوره  28 , شماره  2 ; از صفحه 190 تا صفحه 204 .
 
عنوان مقاله: 

غني سازي مواد غذايي با کلسيم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان کارگر شمالی، بیمارستان شریعتی، طبقه 5، مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم
 
چکیده: 

کلسيم عنصري ضروري براي حيات سلول هاي بدن مي باشد و در انقباض ماهيچه ها، ترشح نوروترنسميترها و انعقاد خون نقش اساسي دارد. مشخص شده که کمبود کلسيم دريافتي روزانه مي تواند موجب افزايش پوکي استخوان، پر فشاري خون، سرطان روده بزرگ، دپرسيون پس از زايمان و سندرم قبل از قاعدگي شود. لبنيات مهم ترين منبع کلسيم بدن مي باشند. نياز به کلسيم در سنين رشد و بلوغ و بعد يائسگي افزايش مي يابد؛ در سنين رشد براي رسيدن به حداکثر توده استخواني در سنين کهنسالي براي جلوگيري از بروز پوکي استخوان و شکستگي هاي ناشي از آن. در جوامع امروزي رفته رفته گرايش افراد به سمت نوشيدني هاي صناعي بيشتر مي شود و اين نوشيدني ها جايگزين شير و دوغ (منابع خوب کلسيم) مي گردند. با توجه به حجم مصرفي بالاي اين نوشيدني ها به نظر مي رسد که با گنجاندن مقاديري از محصولات غني شده با کلسيم در رژيم غذايي روزانه بتوان کلسيم مورد نياز روزانه افراد را تامين نمود. هدف از اين مقاله مروري، تاکيد بر اهميت کلسيم و غني سازي مواد غذايي با آن و بررسي روش هاي اين غني سازي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 327
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی