برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ميزان جوش شيرين و نمک انواع نان در نانوايي هاي سبزوار در سال 86-85

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سبزوار، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت محیط
 
چکیده: 

زمينه و هدف: اکثر نانوايي ها، براي عمل آوري نان به صورت مصنوعي و به منظور تسريع در کوتاه کردن فرآيند توليد و جبران نقایص ناشي از عدم تخمير طبيعي، ناگزير به مصرف مواد شيميايي چون جوش شيرين، بلانکيت (هيدروسولفيت سديم)، نمک طعام اضافي براي کاهش سياليت گلوتن و افزايش مقاومت خمير حاصل از گندم آلوده به آفت سن بيش از يک درصد روي مي ‏آورند. اين عمل موجب ايجاد مشکلات و ضايعات بهداشتي مزمن و وخيمي چون سوء هاضمه ، اختلال در سيستم گوارشي سوء تغذيه، بالا رفتن فشار خون، حساسيت ها و نظاير آن مي شود. لذا اين مطالعه به منظور تعيين ميزان استفاده از اين مواد انجام گرفت.
مواد و روش ها: اين مطالعه به روش توصيفي تحليلي و مقطعي در شهر سبزوار در سال هاي 86- 1385 انجام گرفت. از تعداد کل 168 نانوايي، بر اساس محاسبات آماري حجم نمونه مورد نياز 62 نانوايي محاسبه شد که به صورت طبقه اي دو مرحله اي انتخاب گرديد. اندازه گيري
PH و نمک طعام نمونه هاي نان طبخ شده مطابق روش استاندارد موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران انجام گرفت. تجزيه و تحليل آماري داده ها با استفاده از آزمون تي در نرم افزار SPSS.15 انجام گرفت.
يافته ها: بر اساس نتايج به دست آمده، متوسط کل
PH در چهار فصل 0.39±5.76 مي باشد. ميزان PH بالاتر از حد استاندارد در نانوايي هاي تافتون دستي بيشتر از نانوايي هاي تافتون ماشيني است. آزمون تي مستقل نشان داد که متوسط PH در چهار فصل و به صورت کلي در نانوايي هاي تافتون ماشيني و تافتون دستي تفاوت معناداري نداشت (P>0.05). متوسط نمک در طول چهارفصل 0.24±2.07 مي باشد که در فصل تابستان و بهار و همچنين به صورت کلي در نانوايي هاي ماشيني و تنوري از نظر آماري متفاوت مي باشد ولي در فصل هاي پاييز و زمستان، مقادير نمک تفاوت معناداري از نظر آماري نداشته است.
نتيجه گيري: متوسط کل PH در نانوايي هاي مورد مطالعه در حد استاندارد مي باشد ولي متوسط کل ميزان نمک از حد استاندارد کمي بيشتر است که از عوامل آن مي توان به کيفيت آرد و وضعيت تنورها اشاره کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خمیرچی، ر.، و توانا، ا.، و اکابری، آ. (1389). میزان جوش شیرین و نمک انواع نان در نانوایی های سبزوار در سال 86-85. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), 17(2 (مسلسل 56)), 135-142. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125953



Vancouver : کپی

خمیرچی رمضانعلی، توانا اسماعیل، اکابری آرش. میزان جوش شیرین و نمک انواع نان در نانوایی های سبزوار در سال 86-85. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار). 1389 [cited 2021July31];17(2 (مسلسل 56)):135-142. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125953



IEEE : کپی

خمیرچی، ر.، توانا، ا.، اکابری، آ.، 1389. میزان جوش شیرین و نمک انواع نان در نانوایی های سبزوار در سال 86-85. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), [online] 17(2 (مسلسل 56)), pp.135-142. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125953.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1034 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی