5 SID.ir | تاثير سلولهاي سوماتيک بر کيفيت شيرخام و فرآورده هاي شيري

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سلولهاي سوماتيک بر کيفيت شيرخام و فرآورده هاي شيري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

بيماري ورم پستان نوعي واکنش التهابي است که با افزايش سلولهاي سوماتيک، به عنوان شاخص بيماري، همراه است. در اثر اين بيماري، صنعت شير متحمل خسارات اقتصادي فراواني مي شود. تغيير تركيبات شير نظير افزايش ميزان سديم، کلر، سرم آلبومين، ايمنوگلبولين ها، لاکتوفرين و انواع آنزيمهاي پروتئوليتيک مانند پلاسمين، انواع کاتپسين، الاستاز و ساير آنزيم ها مانند ليپاز، -bگلوكورونيداز، كاتالاز و کاهش لاکتوز، کازئين، چربي از آثار اين بيماري به شمار مي آيند. از آنجايي که از طريق فرآيندهاي حرارتي که امروزه مورد استفاده قرار مي گيرند، نمي توان آنزيمهاي فوق را غير فعال نمود، در نتيجه حضور و فعاليت آنها در شيرخام بر کيفيت و ماندگاري فرآورده هايي مانند ماست، شيرخشک، شير نوشيدني پاستوريزه و استريل موثر است، در ضمن اين آنزيمها از طريق هيدروليز کازئين، موجب افت بهره پنيرسازي نيز مي شوند. به همين علت است که به منظور بهبود کيفيت شيرخام و فرآورده هاي حاصله، پيشگيري و کنترل بيماري ورم پستان در سطح دامداري از اهميت ويژه اي برخوردار است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 185
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی