مشخصات مقاله عنوان نشریه: دانش و پژوهش علوم دامي : زمستان 1387 , دوره - , شماره 3 ; از صفحه 79 تا صفحه 98 . عنوان مقاله: تاثير سلولهاي سوماتيک بر کيفيت شيرخام و فرآورده هاي شيري نویسندگان: عزت پناه حميد, مصلحي شاد مريم, امين افشار مهدي, ونديوسفي جليل, خدايي مهناز آدرس: چکیده: بيماري ورم پستان نوعي واکنش التهابي است که با افزايش سلولهاي سوماتيک، به عنوان شاخص بيماري، همراه است. در اثر اين بيماري، صنعت شير متحمل خسارات اقتصادي فراواني مي شود. تغيير تركيبات شير نظير افزايش ميزان سديم، کلر، سرم آلبومين، ايمنوگلبولين ها، لاکتوفرين و انواع آنزيمهاي پروتئوليتيک مانند پلاسمين، انواع کاتپسين، الاستاز و ساير آنزيم ها مانند ليپاز، -bگلوكورونيداز، كاتالاز و کاهش لاکتوز، کازئين، چربي از آثار اين بيماري به شمار مي آيند. از آنجايي که از طريق فرآيندهاي حرارتي که امروزه مورد استفاده قرار مي گيرند، نمي توان آنزيمهاي فوق را غير فعال نمود، در نتيجه حضور و فعاليت آنها در شيرخام بر کيفيت و ماندگاري فرآورده هايي مانند ماست، شيرخشک، شير نوشيدني پاستوريزه و استريل موثر است، در ضمن اين آنزيمها از طريق هيدروليز کازئين، موجب افت بهره پنيرسازي نيز مي شوند. به همين علت است که به منظور بهبود کيفيت شيرخام و فرآورده هاي حاصله، پيشگيري و کنترل بيماري ورم پستان در سطح دامداري از اهميت ويژه اي برخوردار است. كلید واژه: ورم پستان(Q4)سلول سوماتيک(Q4)شيرخام(Q4)فرآورده هاي شيري(Q4)ايران(Q4) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: اشرشیاکلیمتی سیلیناستافیلوکوکوس اپیدرمیدیسانتروتوکسینپروفیلاکسیآفلاتوکسین M1پرندگان آبزیشیر خامنفت و گازنظام بین المللانرژیجمهوری اسلامی ایران ارجاعات: مطالعه ميسل هاي كازئيني شير خام و پاستوريزه در حالت طبيعي و پس از عمل مايه پنير در سرما به كمك ميكروسكوپ هاي الكتروني نگاره و گذارهتعيين كيفيت بهداشتي شير خام دامداري ها بر اساس شمار كلي فرم ها و تعداد كپك ها و مخمرهاتاثير سلولهاي سوماتيک بر کيفيت شيرخام و فرآورده هاي شيريارزيابي بار ميكروبي شيرخام توليدي چندين دامداري نيمه صنعتي در استان همدان مقالات نشریه ای مرتبط: ارزيابي بار ميكروبي شيرخام توليدي چندين دامداري نيمه صنعتي در استان همدانبررسي ميزان آلودگي شيرخام عرضه شده در منطقه مشهد به باكتري بروسلا و اثر آن در بهداشت عمومي بررسي تاثير تعداد سلول هاي سوماتيک در بيماري ورم پستان تحت باليني گاو، بر کيفيت شير خام دامداري هاي استان خوزستانتاثير سطوح مختلف سلولهاي سوماتيک بر ميزان اسيدي شدن شير ماست سازي در دوره گرم خانه گذاريمطالعه ميسل هاي کازئين در شيرخام با مقادير مختلف سلولهاي پيکره اي با استفاده از ميکروسکپ الکتروني نگاره اي مقالات همایشی مرتبط: بررسي اثر ورم پستان تحت باليني بر مقدار SCC و TBC درشير بز سانن فناوري هاي نوين تشخيص بيماري ورم پستان دامبررسي اثر ورم پستان تحت باليني بر لاکتوز، مواد جامد و PH شير در بز سانن بررسي تاثير ورم پستان تحت باليني بر مقدار پروتئين و چربي شير در بز سانناثرات مصرف شير و فرآورده هاي لبني بر سرطان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 185 آخرین های بلاگ با کد رایگان QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمبا پابلونز: مقالات علمی خود را به صورت رایگان از وب آو ساینس رصد کنیمچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی