برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر سطوح سرمي نشانگرهاي التهابي در ديابت نوع 2

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده تغذیه
 
چکیده: 

زمينه و هدف: تغيير و افزايش سطوح عوامل التهابي و گليسمي يکي از مشکلات بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 است، لذا اين مطالعه به منظور بررسي تاثير مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر سطوح نشانگرهاي التهابي CRP،IL-6  و گلوکز ناشتا در اين بيماران طراحي گرديد.
مواد و روش ها: اين کارآزمايي باليني تصادفي دوسو کور کنترل شده بر روي 44 بيمار مبتلا به ديابت نوع 2 صورت گرفت. ابتدا بيماران به صورت طبقه بندي شده تصادفي بر حسب جنس و
BMI به دو گروه دريافت کننده 200 ميلي ليتر آب هويج غني شده با 10 ميلي گرم بتاکاروتن (گروه الف) و آب هويج معمولي (گروه ب) تقسيم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هر روز 200 ميلي ليتر آب هويج در وعده ناهار (به جاي يک واحد غلات) دريافت نمودند. ياد آمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالي و 6 روز غير متوالي در ابتدا و انتهاي مطالعه گرفته شد. همچنين مقاديرCRP، IL-6، گلوکز ناشتا و بتاکاروتن سرم در نمونه هاي خون ناشتا در شروع و پايان هفته هشتم اندازه گيري شدند. در نهايت داده هاي بررسي مصرف با نرم افزار Nutritionist IV آناليز و براي آزمون هاي آماري از نرم افزار SPSS 11.5 استفاده شد.
يافته ها: در هر گروه 22 بيمار (شامل 11 مرد و 11 زن مبتلا به ديابت نوع 2) قرار گرفتند. سطح بتاکاروتن سرم به طور معناداري در گروه دريافت کننده آب هويج غني شده با بتاکاروتن در مقايسه با گروه ب افزايش
يافت (به ترتيب 64.9±111.9 در ابتدا و 43.9±72 در پايان مطالعه، P=0.02) و سطح CRP سرم در گروه الف، نسبت به گروه ب، کاهش يافت (به ترتيب 2172.6±-996.9 و 1412.4±-537.3، p=0.098) ولي اين ميزان کاهش به لحاظ آماري معنادار نبود و همچنين کاهش سطح IL-6 سرم نيز در گروه الف، نسبت به گروه ب، نيز به لحاظ آماري معنادار نبود (به ترتيب 2.1±-0.8 و 2.4±-0.6، p=0.085) و همچنين گلوکز ناشتا نيز در اين تحقيق در هر دو گروه طي مطالعه تحت تاثير قرار نگرفت.
نتيجه گيري: مصرف روزانه 200 ميلي ليتر آب هويج غني شده با 10 ميلي گرم بتاکاروتن به مدت 8 هفته بدون تاثير معنادار بر مقدار گلوکز سرم و شاخص هاي التهابي، سبب بهبود سطوح آنتي اکسيداني سرم از قبيل افزايش سطح بتاکاروتن در بيماران ديابتي نوع 2 مي گردد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رمضانی، آ.، و طاهباز، ف.، و رسولی، ش.، و رضانیستانی، ت.، و رشیدخانی، ب. (1389). اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطوح سرمی نشانگرهای التهابی در دیابت نوع 2. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), 17(4 (مسلسل 58)), 236-247. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125771



Vancouver : کپی

رمضانی آتنا، طاهباز فریده، رسولی شاهین، رضانیستانی تیرنگ، رشیدخانی بهرام. اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطوح سرمی نشانگرهای التهابی در دیابت نوع 2. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار). 1389 [cited 2021July26];17(4 (مسلسل 58)):236-247. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125771



IEEE : کپی

رمضانی، آ.، طاهباز، ف.، رسولی، ش.، رضانیستانی، ت.، رشیدخانی، ب.، 1389. اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطوح سرمی نشانگرهای التهابی در دیابت نوع 2. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), [online] 17(4 (مسلسل 58)), pp.236-247. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125771.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 77 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی