برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر آب مرکبات بر فراسنج هاي ليپيدي خون در افراد هيپرکلسترولميک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرک قدس (غرب)، بلوار فرحزادی، ارغوانی غربی، شماره 46، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کدپستی 1981619573
 
چکیده: 

مقدمه: مداخله هاي تغذيه اي، يکي از روش هاي مهم براي کاهش چربي هاي خون مي باشند. در اين مطالعه، اثر مصرف آب مرکبات بر فراسنج هاي ليپيدي خون افراد مبتلا به هيپرکلسترولمي خفيف تا متوسط مورد بررسي قرار گرفت.
روش ها: در اين کارآزمايي باليني متقاطع، 2 مرد و 18 زن 60 - 45 سال با کلسترول سرم
200-300 mg/dl شرکت کردندکه بطور تصادفي به دو گروه  Aو B، رژيم گام 1 کلسترول و يا رژيم گام 1 کلسترول همراه با دريافت روزانه 250 ميلي ليتر آب مرکبات (مخلوط آب پرتقال و آب گريپ فروت به نسبت مساوي) تقسيم شدند. 6 هفته بعد از رعايت رژيم ها، دوره استراحت به مدت 2 هفته برقرار شد و سپس گروه ها با هم جا به جا شدند و مطالعه 6 هفته ديگر ادامه يافت. در شروع و پايان هر مرحله از مطالعه اندازه گيري هاي تن سنجي، يادآمد غذايي 24 ساعته، فشارخون و چربي هاي خون انجام گرفت.
يافته ها: مقادير نمايه توده بدن، فشار خون سيستوليک و دياستوليک، سطوح
LDL-C , HDL-C , TG و نسبت TC/HDL-C تحت تاثير نوع مداخله قرار نگرفتند. در حالي که تحت تاثير نوع مداخله در سطح کلسترول تام (TC) سرم کاهش معني دار (P=0.024) و در نسبت HDL-C/LDL-C   افزايش معني داري ديده شد (P=0.04).
نتيجه گيري: رژيم غذايي گام 1 به اضافه آب مرکبات، موجب کاهش کلسترول تام و افزايش نسبت HDL-C/LDL-C در افراد مبتلا به هيپرکلسترولمي شد، لذا مي تواند به عنوان مداخله اي موثر در بيماران مبتلا به اين اختلال در نظر گرفته شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رستمی، ر.، و حقیقیان رودسری، آ.، و گلستان، ب.، و طاهباز، ف. (1389). بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), 10(1 (پیاپی 35)), 107-115. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125327



Vancouver : کپی

رستمی راحیل، حقیقیان رودسری آرزو، گلستان بنفشه، طاهباز فریده. بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران). 1389 [cited 2021August02];10(1 (پیاپی 35)):107-115. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125327



IEEE : کپی

رستمی، ر.، حقیقیان رودسری، آ.، گلستان، ب.، طاهباز، ف.، 1389. بررسی اثر آب مرکبات بر فراسنج های لیپیدی خون در افراد هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), [online] 10(1 (پیاپی 35)), pp.107-115. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125327.



 

 
بازدید یکساله 74 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی