5 SID.ir | وزن گيري در دوران بارداري و الگوي مصرف گروه هاي غذايي در مادران باردار مراجعه کننده به بيمارستان هاي شمال و شرق تهران

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
وزن گيري در دوران بارداري و الگوي مصرف گروه هاي غذايي در مادران باردار مراجعه کننده به بيمارستان هاي شمال و شرق تهران
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، شهرك قدس، بلوار شهيد فرحزادي، خيابان ارغوان غربي، پلاك ۴۶، انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور
 
چکیده: 

مقدمه: با توجه به اهميت تغذيه در دوران بارداري و نقش آن در سلامت نسل آينده و نيز چاقي به عنوان عامل خطرساز بيماري هاي غير واگير، پژوهش حاضر با هدف ارزيابي افزايش وزن و الگوهاي غذايي در مادران باردار انجام گرفت.
مواد و روش ها: پژوهش از نوع مقطعي و نمونه گيري به صورت سهميه اي مبتني بر هدف (265=تعداد) بود. داده ها به وسيله پرسش نامه اي شامل دو بخش آمارنگاري و ياد آمد غذايي 24 ساعته گردآوري شد. قد و وزن مادران اندازه گيري و براي محاسبه نمايه توده بدن
(BMI)، وزن پيش از بارداري از پرونده ها استخراج شد. تجزيه و تحليل آماري داده ها با انجام آزمون هاي مجذور خي، آزمون تي، همبستگي پيرسون و تحليل رگرسيون انجام شد.
يافته ها:
%57 نمونه هاي مورد بررسي داراي وزن طبيعي، 15% کم وزن، 16% داراي اضافه وزن و 12% چاق بودند. وزن گيري در گروه هاي داراي اضافه وزن و چاق بيش از مقدار توصيه شده بود(P<0.01) . در مقايسه با مقدارهاي توصيه شده براي زنان باردار در هرم راهنماي غذايي، گروه هاي نان و غلات و شير و لبنيات کمتر و سبزي ها و ميوه ها، گوشت و جانشين هاي آن، چربي ها و شيريني ها بيشتر از مقدارهاي توصيه شده دريافت شد. مدل رگرسيون نشان داد با بالا رفتن تعداد فرزندان زنده و هفته بارداري، وزن گيري مادر افزايش و با افزايش سن و BMI پيش از بارداري، کاهش مي يابد.
نتيجه گيري: پايش مداوم وزن، ارايه الگوي غذايي مناسب و آگاهي از ميزان صحيح افزايش وزن از راهکارهاي مهم در پيشگيري از عوارض بعدي چاقي پس از زايمان به ويژه در مادران مسن تر و داراي اضافه وزن است
.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 197
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی