برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي طولاني مدت کيفيت رژيم غذايي کودکان و نوجوانان بر اساس توصيه هاي پيشگيري از بيماري هاي قلبي-عروقي: مطالعه قند و ليپيد تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: عوامل خطر بيماري قلبي-عروقي از کودکي آغاز و به تدريج پيشرفت مي کنند. کيفيت رژيم غذايي نقش مهمي در بروز اين عوامل خطر دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسي روند کيفيت رژيم غذايي کودکان و نوجوانان شرکت کننده در مطالعه قند و ليپيد تهران، بر اساس توصيه هاي پيشگيري از بيماري هاي قلبي-عروقي طي 6.7 سال مي باشد.
مواد و روش ها: ويژگي هاي رژيم غذايي 113 نفر توسط پرسش نامه 24 ساعت يادآمد طي 2 روز و پرسش نامه بسامد خوراک، در سه مقطع زماني جمع آوري شد. رژيم غذايي افراد با توصيه هاي تغذيه در زمينه پيشگيري از بيماري هاي قلبي-عروقي، مقايسه و امتياز کيفيت رژيم غذايي تعيين شد. افراد بر اساس کيفيت رژيم غذايي به سه گروه ضعيف، متوسط و خوب طبقه بندي شدند. هم چنين روند کيفيت رژيم غذايي طي
6.7 سال ارزيابي شد.
يافته ها: ميانگين سني افراد در ابتداي پژوهش 4.19±11.45 سال بود. درصد افراد با کيفيت رژيم غذايي ضعيف از %8.8 در ابتداي پژوهش به %28.3 در مرحله دوم (3.4 سال بعد)، و %32.4 در مرحله سوم (6.7 سال بعد) رسيد. درصد افراد با کيفيت رژيم غذايي متوسط از 80% در مرحله اول به 70% و 65% در مرحله دوم و سوم پژوهش، به ترتيب کاهش يافت. بيش از 10% افراد در ابتداي بررسي کيفيت رژيم غذايي خوبي داشتند که در مرحله دوم و سوم بررسي به کمتر از 3% کاهش يافت. هم چنين کاهش معني دار کيفيت رژيم غذايي در مرحله دوم و سوم نسبت به ابتداي پژوهش مشاهده گرديد(P<0.05) .
نتيجه گيري: کيفيت رژيم غذايي کودکان و نوجوانان در مقايسه با توصيه ها در زمينه پيشگيري از بيماري هاي قلبي-عروقي، روند نامطلوبي دارد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 100
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی