5 SID.ir | اثرات مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر روي شاخص مقاومت به انسولين در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر روي شاخص مقاومت به انسولين در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، شهرک غرب، بلوار شهيد فرحزادي، خيابان ارغوان غربي، پلاک 46
 
چکیده: 

سابقه و هدف: چگونگي نقش بتاکاروتن در متابليسم گلوکز در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو نامشخص مي باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسي تاثيرآب هويج غني شده با بتاکاروتن برسطح شاخص هاي گليسمي دراين بيماران طراحي گرديد.
مواد و روش ها: اين کارآزمايي باليني تصادفي دو سو کور کنترل شده برروي 44 بيمار مبتلا به ديابت نوع 2 صورت گرفت. ابتدا بيماران به طور تصادفي به دو گروه دريافت کننده 200 ميليليتر آب هويج غني شده با 10 ميليگرم بتاکاروتن (گروه الف) و آب هويج معمولي (گروه ب) تقسيم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هرروز آب هويج را در وعده ناهار (به جاي يک واحد غلات) دريافت نمودند. يادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالي و 6 روز غير متوالي در ابتدا و انتهاي مطالعه گرفته شد. سطوح گلوکز، انسولين و بتاکاروتن سرم در نمونه هاي خون ناشتا در شروع و پايان هفته هشتم اندازه گيري و مقاومت انسولين محاسبه شد. درنهايت داده هاي بررسي مصرف مواد غذایي با
 Nutritionist IV و نرم افزار SPSS 11.5 مورد آناليز قرار گرفتند.
يافته ها: سطح بتاکاروتن سرم به طور معني داري در گروه الف، نسبت به گروه ب، افزايش يافت. سطح شاخص هاي گليسمي مورد نظر در اين تحقيق طي 8 هفته مداخله به صورت جزیي تغييرکردند که اين تغييرات به لحاظ آماري معني دار نبودند
.
استنتاج: در اين گروه از بيماران مبتلا به ديابت نوع دو مصرف روزانه 200 ميلي ليتر آب هويج غني شده با 10 ميليگرم بتاکاروتن به مدت 8 هفته بدون تغيير معني داري در شاخص هاي گليسميک، سبب افزايش سطح آنتي اکسيداني سرم گرديد
.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی