مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشكي مازندران (نامه دانشگاه) اطلاعات شماره: مهر 1389 , دوره 20 , شماره 78 ; از صفحه 59 تا صفحه 68 . عنوان مقاله: اثرات مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر روي شاخص مقاومت به انسولين در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو نویسندگان: رمضاني آتنا, طاهباز فريده*, رسولي شاهين, رضانيستاني تيرنگ, رشيدخاني بهرام, هدايتي مهديه آدرس: * تهران، شهرک غرب، بلوار شهید فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، پلاک 46 چکیده: سابقه و هدف: چگونگي نقش بتاکاروتن در متابليسم گلوکز در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو نامشخص مي باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسي تاثيرآب هويج غني شده با بتاکاروتن برسطح شاخص هاي گليسمي دراين بيماران طراحي گرديد.مواد و روش ها: اين کارآزمايي باليني تصادفي دو سو کور کنترل شده برروي 44 بيمار مبتلا به ديابت نوع 2 صورت گرفت. ابتدا بيماران به طور تصادفي به دو گروه دريافت کننده 200 ميليليتر آب هويج غني شده با 10 ميليگرم بتاکاروتن (گروه الف) و آب هويج معمولي (گروه ب) تقسيم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هرروز آب هويج را در وعده ناهار (به جاي يک واحد غلات) دريافت نمودند. يادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالي و 6 روز غير متوالي در ابتدا و انتهاي مطالعه گرفته شد. سطوح گلوکز، انسولين و بتاکاروتن سرم در نمونه هاي خون ناشتا در شروع و پايان هفته هشتم اندازه گيري و مقاومت انسولين محاسبه شد. درنهايت داده هاي بررسي مصرف مواد غذایي با Nutritionist IV و نرم افزار SPSS 11.5 مورد آناليز قرار گرفتند.يافته ها: سطح بتاکاروتن سرم به طور معني داري در گروه الف، نسبت به گروه ب، افزايش يافت. سطح شاخص هاي گليسمي مورد نظر در اين تحقيق طي 8 هفته مداخله به صورت جزیي تغييرکردند که اين تغييرات به لحاظ آماري معني دار نبودند.استنتاج: در اين گروه از بيماران مبتلا به ديابت نوع دو مصرف روزانه 200 ميلي ليتر آب هويج غني شده با 10 ميليگرم بتاکاروتن به مدت 8 هفته بدون تغيير معني داري در شاخص هاي گليسميک، سبب افزايش سطح آنتي اکسيداني سرم گرديد. کلید واژه: ديابت نوع دو(Q2)آب هويج(Q2)بتاکاروتن(Q2)گلوگز سرم(Q2)انسولين سرم(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: الگوی توانمندسازی خانواده محورنارسایی قلبیSF-36دیابت نوع 2کلرید سدیمپرولینجوانه زنیهیدروپونیک ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثرات مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر سطح ليپيدهاي سرم در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2بررسي اثر ضد ديابتي آب هويج زرد ايراني پروبيوتيکه شده توسط لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوستاثير مکمل غذايي بتاکاروتن بر برخي بيومارکرهاي وضعيت اکسيداتيو در بافت هاي ماهي کپورمعمولي (Cyprinus carpio)اثرات مصرف آب هويج غني شده با بتاکاروتن بر سطوح سرمي نشانگرهاي التهابي در ديابت نوع 2تاثير پيش تيمار فراصوت بر مقدار و ظرفيت آنتي اکسيداني بتاکاروتن استخراج شده از تفاله هويج مقالات همایشی مرتبط: تاثیر فعالیت بدنی بر سطح سرمی گلوکز، انسولین و کلسترول زنان مبتلا به دیابت نوع IIکاربرد روش ترکیبی اولتراسوند- اسمز جهت افزایش فرآیند انتقال جرم در بافت هویجبررسی اثر پیش فرایندهای اسمز و اولتراسونیک بر مدلهای سینتیکی خشک کردن با هوای داغ در هویجبررسی اثر برش بر سنتیک و زمان خشک شدن هویجبررسی اثر عصاره دانه هویج بر روی اسپرماتوژنز در موش صحرایی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 144 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی