برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  41 , شماره  4 ; از صفحه 375 تا صفحه 382 .
 
عنوان مقاله: 

تغييرات قندها، نشاسته، پرولين و آب ميان بافتي در مواجه با سرما در برخي از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

دوره ركود در درختان ميوه خزان كننده كه در ماه هاي سرد سال اتفاق مي افتد و فاكتورهاي موثر بر آن تاكنون به درستي مورد بررسي قرار نگرفته است. شناخت ركود و تغييرات متابوليكي درگير در آن ما را در انتخاب گونه ها و ارقام مناسب به تنش هاي محيطي كمك خواهد نمود. در اين تحقيق تغييرات تركيبات قندي، نشاسته، پرولين و آب ميان بافتي در دوره ركود از ابتداي پاييز تا اواخر اسفند در جوانه هاي 6 رقم زردآلوي پيش رس طبس و نوري پيش رس (زودرس)، كتابي و شاهرودي (ميان رس)، شاهرود 51 و شاهرود 29 (ديررس) در سال 1387-1388 در ناحيه گلمكان استان خراسان رضوي بررسي شد. نمونه برداري از جوانه هاي زايشي و رويشي از پانزدهم مهر ماه تا پانزدهم اسفند به فاصله زماني سي روز يكبار از ارقام مورد مطالعه صورت گرفت. در بين ارقام مورد آزمايش بيشترين مقدار قند محلول (34.36 ميلي گرم) در جوانه هاي رويشي رقم شاهرود 51 مشاهده شد كه با ساير ارقام تفاوت آماري معني داري نشان داده است. در جوانه هاي رويشي و زايشي پيش رس طبس بيشترين و رقم شاهرود 51 كمترين مقدار آب ميان بافتي ديده شد كه تفاوت معني داري با يكديگر داشتند، همچنين جوانه هاي رويشي رقم شاهرود 51 بيشترين پرولين را داشت كه با ساير ارقام تفاوت معني دار بود. بين دو نوع جوانه زايشي و رويشي در تركيبات اندازه گيري شده و در ارقام زردآلو تفاوت از لحاظ آماري معني دار نبود. در ماه هاي مورد آزمايش بالاترين مقدار قند محلول در دي ماه و بيشترين ميزان پرولين در 3 ماه فصل زمستان ديده شد بيشترين نشاسته در مهر ماه همچنين كمترين مقدار آب ميان بافتي در سردترين ماه سال (دي ماه) مشاهده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عابدی، ب.، و تفضلی بندری، ع.، و راحمی، م.، و خلدبرین، ب.، و گنجی مقدم، ا. (1389). تغییرات قندها, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 41(4), 375-382. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125082



Vancouver : کپی

عابدی بهرام، تفضلی بندری عنایت اله، راحمی مجید، خلدبرین بهمن، گنجی مقدم ابراهیم. تغییرات قندها, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1389 [cited 2021May11];41(4):375-382. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125082



IEEE : کپی

عابدی، ب.، تفضلی بندری، ع.، راحمی، م.، خلدبرین، ب.، گنجی مقدم، ا.، 1389. تغییرات قندها, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 41(4), pp.375-382. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125082.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 44 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی