5 SID.ir | بررسي امكان جايگزين نمودن تركيبات طبيعي (اسانس و عصاره ميخك هندي) به جاي تركيبات شيميايي ضد باكتري در محلول نگهدارنده گل بريده ژربرا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي امكان جايگزين نمودن تركيبات طبيعي (اسانس و عصاره ميخك هندي) به جاي تركيبات شيميايي ضد باكتري در محلول نگهدارنده گل بريده ژربرا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

به منظور بررسي امكان جايگزين نمودن تركيبات طبيعي به جاي تركيبات شيميايي به عنوان تركيبات ضد ميكروبي مورد استفاده در محلول هاي نگهدارنده گل هاي بريده، آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي با سه تكرار در گروه علوم باغباني دانشكده كشاورزي دانشگاه تهران انجام شد. در اين تحقيق از گياه ميخك هندي اسانس و عصاره، هر يك در سه غلظت 50، 100 و 300 ميلي گرم در ليتر تهيه شد و گل هاي بريده ژربرا رقم اكو به صورت مدت دار با اين تركيبات تيمار گرديدند. نتايج نشان داد كه طول عمر، وزن تر، ميزان جذب محلول، تعداد باكتري هاي رشد يافته در محلول نگهدارنده و تغيير رنگ ساقه ها تحت تاثير اسانس ها و عصاره ها قرار دارد. ميانگين طول عمر گل هاي تيمار شده با آب مقطر به عنوان شاهد 3.5 روز بود، در حالي كه ميانگين طول عمر گل هاي تيمار شده با اسانس ميخك هندي در غلظت 300 ميلي گرم در ليتر  8.4روز و گل هاي تيمار شده با عصاره ميخك هندي در غلظت 100 ميلي گرم در ليتر  8.3روز بود. همچنين همه تيمارها در مقايسه با شاهد طول عمر بيشتري را دارا بودند. بيشترين ميزان وزن تر در تيمار اسانس ميخك هندي در غلظت 300 ميلي گرم در ليتر و سپس در تيمار عصاره ميخك هندي در غلظت 100 ميلي گرم در ليتر مشاهده شد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 287
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی