4 SID.ir | بررسي تاثير سمپاشي همراه با فرآيندهاي نگهداري ميوه خيار بر باقيمانده سم ديازينون

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي تاثير سمپاشي همراه با فرآيندهاي نگهداري ميوه خيار بر باقيمانده سم ديازينون
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ساري، کيلومتر 17 جاده خزرآباد، مجتمع دانشگاهي پيامبر اعظم، دانشکده داروسازي
 
چکیده: 

سابقه و هدف: امروزه تجمع مواد سمي در غذا، آب، زمين و هوا يکي از بحث هاي مهم براي سلامتي بشر و محيط زيست مي باشد. در اين مطالعه ميزان باقيمانده حشره کش ديازينون، در روزهاي مختلف پس از سمپاشي و همچنين فرآيندهاي موثر در کاهش اين ترکيب شيميايي مورد بررسي قرار گرفته است.
مواد و روش ها: در اين بررسي ابتدا يک گلخانه کاشت ميوه خيار احداث و بوته خيار در آن کاشته شد، سپس بوته هاي حامل ميوه خيار با غلظت هاي معين سم ديازينون سمپاشي شدند. پس از برداشت ميوه خيار، روند کاهش سم طي ده روز مورد آناليز کمي قرار گرفت. بخش ديگر آزمايشات به ارزيابي تاثير فرآيندهايي چون نگهداري در سردخانه
4ºC به مدت 10 روز، انواع شستشو و پوستگيري نمونه هاي جمع آوري شده خيار که حاوي باقيمانده سم بود، اختصاص يافت. نمونه هاي جمع آوري شده پس از آماده سازي مقدماتي و مراحل استخراج با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي و با شناساگر ربايش الکتروني تعيين مقدار شد.
يافته ها: با افزايش زمان نگهداري ميوه، از ميزان باقيمانده سم کاسته شد. فرآيندهاي ماده غذايي مانند شستشو با آب آشاميدني، شستشو با آب و مايع ظرفشويي و پوستگيري به ترتيب موجب حذف 19 درصد، 35 درصد و 46 درصد از باقيمانده سم شد. دو روز نگهداري در يخچال موجب حذف 6 درصد از باقيمانده سم شد در حاليکه پس از ده روز نگهداري اين کاهش به 69 درصد رسيد.
استنتاج: ميزان باقيمانده سم دفع آفات نباتي توسط فرآيندهاي متداول خانگي تا حد زيادي کاهش مي يابد که ميتوان هر يک از اين فرآيندها را براي تقليل دريافت اين ترکيبات شيميايي توصيه نمود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 579
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی