نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1389 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 85 تا صفحه 90 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب شيميايي و پروفايل اسيدهاي چرب هسته خرما

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 
هسته دو رقم خرما، شامل کبکاب و مرداسنگ براي شناسایي ترکيب شيميايي و پروفايل اسيدهاي چرب آنها مورد تجزيه قرار گرفتند. هسته ها به طور متوسط داراي 5.65% پروتئين، 9.3% چربي، 1.25% خاکستر، 83.8% کربوهيدرات کل، 48.5% فيبرمحلول در شوينده اسيدي و 67% فيبر محلول در شوينده خنثي بر مبناي وزن خشک بودند. آناليز مواد معدني نشان داد که پتاسيم داراي بيشترين مقدار (300 ميلي گرم در 100 گرم وزن خشک) است و پس از آن فسفر، منيزيم، کلسيم و سديم قرار دارد بين مواد معدني ميکرو آهن داراي بيشترين مقدار بود(7.5 ميلي گرم درصد گرم وزن خشک) و پس از آن منگنز روي و مس قرار داشتند. تجزيه روغن هسته ها به روشن کروماتوگرافي گازي نشان داد که اسيد اولئيک (45.36%) اسيد چرب غير اشباع غالب در روغن هسته است در حاليکه اسيد چرب اشباع غالب اسيد لوريک (19.98%) بود. مير يستيک، پالمتيک، لينولئيک و استئاريک اسيد به ترتيب در مقادير 11.12، 10.11، 8.66، 3.93% مشاهده شدند. نتايج حاصل نشان مي دهد که هسته داراي مقدار قابل توجهي فيبر و احتمالا نشاسته مقاوم است که ممکن است در ارتقا سلامتي مفيد باشند و روغن هسته خرما، در تهيه محصولات آرايشي، داروئي و غذايي قابل استفاده است. شناسايي ترکيبات داراي فعاليت ضد ميکروبي، آنتي اکسيداني و محرک سلامتي در هسته خرما نيازمند تحقيق بيشتري است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عطای صالحی، ا.، و حدادخداپرست، م.، و لامع، ح.، و حبیبی نجفی، م.، و فاطمی، س. (1389). بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما. علوم و صنایع غذایی ایران, 7(4), 85-90. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125038



Vancouver : کپی

عطای صالحی اسماعیل، حدادخداپرست محمدحسین، لامع حسن، حبیبی نجفی محمدباقر، فاطمی سیدحسن. بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما. علوم و صنایع غذایی ایران. 1389 [cited 2022August08];7(4):85-90. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125038



IEEE : کپی

عطای صالحی، ا.، حدادخداپرست، م.، لامع، ح.، حبیبی نجفی، م.، فاطمی، س.، 1389. بررسی ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب هسته خرما. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 7(4), pp.85-90. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125038.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1053 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی