5 SID.ir | بررسي ترکيب شيميايي و پروفايل اسيدهاي چرب هسته خرما

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب شيميايي و پروفايل اسيدهاي چرب هسته خرما

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
چکیده: 

هسته دو رقم خرما، شامل کبکاب و مرداسنگ براي شناسایي ترکيب شيميايي و پروفايل اسيدهاي چرب آنها مورد تجزيه قرار گرفتند. هسته ها به طور متوسط داراي 5.65% پروتئين، 9.3% چربي، 1.25% خاکستر، 83.8% کربوهيدرات کل، 48.5% فيبرمحلول در شوينده اسيدي و 67% فيبر محلول در شوينده خنثي بر مبناي وزن خشک بودند. آناليز مواد معدني نشان داد که پتاسيم داراي بيشترين مقدار (300 ميلي گرم در 100 گرم وزن خشک) است و پس از آن فسفر، منيزيم، کلسيم و سديم قرار دارد بين مواد معدني ميکرو آهن داراي بيشترين مقدار بود(7.5 ميلي گرم درصد گرم وزن خشک) و پس از آن منگنز روي و مس قرار داشتند. تجزيه روغن هسته ها به روشن کروماتوگرافي گازي نشان داد که اسيد اولئيک (45.36%) اسيد چرب غير اشباع غالب در روغن هسته است در حاليکه اسيد چرب اشباع غالب اسيد لوريک (19.98%) بود. مير يستيک، پالمتيک، لينولئيک و استئاريک اسيد به ترتيب در مقادير 11.12، 10.11، 8.66، 3.93% مشاهده شدند. نتايج حاصل نشان مي دهد که هسته داراي مقدار قابل توجهي فيبر و احتمالا نشاسته مقاوم است که ممکن است در ارتقا سلامتي مفيد باشند و روغن هسته خرما، در تهيه محصولات آرايشي، داروئي و غذايي قابل استفاده است. شناسايي ترکيبات داراي فعاليت ضد ميکروبي، آنتي اکسيداني و محرک سلامتي در هسته خرما نيازمند تحقيق بيشتري است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 610
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی