E .coli O157:H7(Q3)" />
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1389 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 35 تا صفحه 42 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر نگهدارندگي اسانس دارچين و درجه حرارت نگهداري بر روي ميزان رشد E. coli O157:H7 در همبرگر با استفاده ازتکنولوژي ترکيبي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

کاهش بار ميکروبي، يکي از روش ها نگهداري مواد غذايي است که امروزه با افزودن مواد نگهدارنده قابل انجام است. جهت کاربردي کردن مصرف اسانس هاي گياهي به عنوان نگهدارنده در مواد غذايي و مطالعه اثر ضد ميکروبي آنها، استفاده از مدل هاي آزمايشگاهي و سپس مواد غذايي مايع و جامد لازم مي باشد. بنابراين براي رسيدن به اين هدف، مطالعه بررسي رشد باکتري E. coli O157:H7 در همبرگر متاثر از غلظتهاي مختلف اسانس دارچين (صفر، 0.005، 0.015 و 0.03 درصد) در درجه حرارتهاي 8 و 25 درجه سانتي گراد در مدت 21 روز انجام شد و نتايج زير حاصل گرديد: نتايج آماري، اختلاف معني داري بين مقادير مختلف اسانس با ميزان رشد باکتري را نشان داد (P<0.01) که با افزايش غلظت اسانس، ميزان رشد باکتري در شرايط يکسان کاهش مي يابد.
همچنين اختلاف معني داري بين دماي نگهداري با لگاريتم تعداد کل باکتري نشان داده شد (P<0.01) که با کاهش دماي نگهداري، رشد باکتري نيز کاهش مي يابد با توجه به يافته ها نتيجه گيري مي شود، غلظت 0.03 درصد اسانس دارچين در دماي 8 درجه سانتي گراد مدت زمان ماندگاري همبرگر را افزايش مي دهد. بنابراين مي توان نتيجه گيري کرد که اسانس دارچين مي تواند به عنوان يک نگهدارنده طبيعي و ضد باکتريايي مناسب در فراورده هاي گوشتي مورد استفاده قرار گيرد. 

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوری، ن.، و توریان، ف.، و رکنی، ن.، و آخوندزاده بستی، ا.، و میثاقی، ع. (1389). بررسی اثر نگهدارندگی اسانس دارچین و درجه حرارت نگهداری بر روی میزان رشد E. coli O157:H7 در همبرگر با استفاده ازتکنولوژی ترکیبی . علوم و صنایع غذایی ایران, 7(4), 35-42. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125029



Vancouver : کپی

نوری نگین، توریان فهیمه، رکنی نوردهر، آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی. بررسی اثر نگهدارندگی اسانس دارچین و درجه حرارت نگهداری بر روی میزان رشد E. coli O157:H7 در همبرگر با استفاده ازتکنولوژی ترکیبی . علوم و صنایع غذایی ایران. 1389 [cited 2021May10];7(4):35-42. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125029



IEEE : کپی

نوری، ن.، توریان، ف.، رکنی، ن.، آخوندزاده بستی، ا.، میثاقی، ع.، 1389. بررسی اثر نگهدارندگی اسانس دارچین و درجه حرارت نگهداری بر روی میزان رشد E. coli O157:H7 در همبرگر با استفاده ازتکنولوژی ترکیبی . علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 7(4), pp.35-42. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=125029.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی