برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 111 تا صفحه 120 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي خاصيت آنتي اکسيداني و ضد ميکروبي عصاره متانولي پوست سبز پسته (Pistachia vera)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران
 
چکیده: 

ترکيبات فنوليک، به ويژه آنهايي که منشا گياهي دارند، به دليل خصوصيات آنتي اکسيداني شان بخش اساسي از رژيم غذايي انسان را تشکيل مي دهند. مقدار فنوليک کل و فعاليت آنتي اکسيداني و ضد ميکروبي عصاره متانولي پوست سبز چند رقم پسته ايراني (فندقي، کله قوچي، احمد آقايي، فروتني و سيد علي آقايي) مورد بررسي قرار گرفت. مقدار ترکيبات فنوليک بين 15.3 (رقم کله قوچي) تا 31.1 ميلي گرم/ گرم معادل گاليک اسيد (رقم احمد آقايي) بود. ظرفيت آنتي اکسيداني عصاره ها با استفاده از دو روش  DPPHو ABTS مورد ارزيابي قرار گرفت. در هر دو روش وابستگي غلظت با خاصيت آنتي اکسيداني در تمام رقم ها مشاهده گرديد. خاصيت آنتي اکسيداني رقم احمد آقايي در هر دو روش بيشتر از رقم هاي ديگر بود. خاصيت ضد ميکروبي نمونه ها در مقابل باکتريهاي گرم منفي و گرم مثبت و همچنين قارچ ها بررسي شد. عصاره تمام رقم ها تنها بر روي دو باکتري گرم مثبت باسيلوس سرئوس و استافيلوکوکوس اورئوس خاصيت بازدارندگي رشد داشتند. در مورد تمام رقم ها باسلوس سرئوس حساسيت بيشتري نسبت به استافيلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد. اين نتايج نشان داد که پوست سبز پسته مي تواند به عنوان يک منبع ارزان و قابل دسترس ترکيبات فعال زيستي در نظر گرفته شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رجایی، ا.، و برزگر، م.، و سحری، م. (1390). بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera). علوم و صنایع غذایی ایران, 8(1), 111-120. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124972



Vancouver : کپی

رجایی احمد، برزگر محسن، سحری محمدعلی. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera). علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2021July25];8(1):111-120. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124972



IEEE : کپی

رجایی، ا.، برزگر، م.، سحری، م.، 1390. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی پوست سبز پسته (Pistachia vera). علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 8(1), pp.111-120. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124972.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 302 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی