نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 81 تا صفحه 91 .
 
عنوان مقاله: 

استخراج ترکيبات فنوليک پوست سيب زميني راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسيون و ارزيابي فعاليت آنتي اکسيداني عصاره آن در روغن سويا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرقدس، گروه علوم و صنایع غذایی، شهرقدس، ایران
 
چکیده: 
در اين مطالعه اثر عصاره پوست سيب زميني گونه را موس به عنوان يک منبع طبيعي آنتي اکسيداني در روغن سويا با دو روش آزمون آون (63 C) و رنسيمت (90 C، 120،150 ) مورد بررسي قرار گرفت و ترکيبات فنوليک پوست سيب زميني با دو روش مختلف استخراج با حلال يعني روش پرکولاسيون (با حلال متانول) و روش اولتراسوند (با 5حلال متانول، اتانول، هگزان ، استن و آب) استخراج شدند. بيشترين راندمان عصاره گيري مربوط به حلال هاي آب (11.2%) و متانول (7.9%) با روش اولتراسوند بود و نتايج راندمان عصاره گيري با حلال هاي مختلف به صورت آب < متانول < اتانول < استن < هگزان بودند. ميزان کل ترکيبات فنوليک عصاره ها به روش فولين سيوکالتو و بر اساس اسيد گاليک تعيين شد و نتايج نشان داد که بيشترين مقدار ترکيبات فنوليک مربوط به حلال متانول (589.2 ميکروگرم به ازا گرم وزن خشک گياه) و به ترتيب به صورت متانول < آب < اتانول < استن < هگزان با روش اولتراسوند بود. روش اولتراسوند ميزان کل ترکيبات فنوليک استخراج شده را نسبت به روش پرکولاسيون بهبود بخشيد و مدت زمان عصاره گيري را کاهش داد.عدد پراکسيد و عدد تيوباربيتوريک نمونه ها به ترتيب براي ارزيابي محصولات اوليه و ثانويه اکسيداسيون، اندازه گيري شدند. پس از 16 روز نگهداري در 63 C روغن هاي سوياي حاوي 200، 800، 1600 و  2400 ppmاز عصاره متانولي پوست سيب زميني را موس اعداد پراکسيد کمتري را (به ترتيب 42.67 meq/kg، 37.35، 24.65، 09.19،PV ) نسبت به نمونه روغن شاهد (64.08 meq/kg، PV) نشان دادند که دلالت بر فعاليت آنتي اکسيداني دارد. روغن هاي حاوي 200 ppm از آنتي اکسيدان هاي سنتزيTBHQ, BHT, BHA به ترتيب داراي اعداد پراکسيد33.20 meq/kg ، 28.88 و 9.96 بودند.همچنين نتايج حاصل از بررسي فعاليت آنتي اکسيداني عصاره ها با روش رنسيمت نشان داد که طول دوره القا در دماي 120 C در نمونه هاي حاوي 200، 800، 1600 و 2400 ppm از عصاره پوست سيب زميني راموس به ترتيب 3.51، 3.59، 3.98 و 4.28 ساعت نسبت به نمونه شاهد (3.20 ساعت) مي باشد و در غلظت هاي 1600 و 2400 ppm داراي فعاليت آنتي اکسيداني مشابه با آنتي اکسيدان هاي سنتزي  BHAو BHT است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

محققی ثمرین، آ.، و پورآذرنگ، ه.، و الهامی راد، ا.، و دزاشیبی، ز.، و همت یار، ن. (1390). استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا. علوم و صنایع غذایی ایران, 8(1), 81-91. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124967



Vancouver : کپی

محققی ثمرین آزاده، پورآذرنگ هاشم، الهامی راد امیرحسین، دزاشیبی زینب، همت یار نیما. استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا. علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2022August12];8(1):81-91. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124967



IEEE : کپی

محققی ثمرین، آ.، پورآذرنگ، ه.، الهامی راد، ا.، دزاشیبی، ز.، همت یار، ن.، 1390. استخراج ترکیبات فنولیک پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آن در روغن سویا. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 8(1), pp.81-91. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124967.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی