5 SID.ir | تاثير روشهاي آماده سازي و آبگيري بر سرعت و زمان خشک شدن انگور بيدانه قرمز

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير روشهاي آماده سازي و آبگيري بر سرعت و زمان خشک شدن انگور بيدانه قرمز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه ماشينهاي کشاورزي دانشگاه آزاد اسلامي، واحد تاکستان
 
چکیده: 

يکي از مهمترين مراحل توليد کشمش، فرايند خشک کردن انگور مي باشد. دستيابي به شرايط بهينه در فرايند خشک کردن مي تواند اثر مهمي بر زمان فرآوري و بهبود شاخصهاي کيفي اين محصول داشته باشد. در اين تحقيق تاثير دماي دو مرحله اي و همچنين روش آماده سازي محصول بر روي زمان و آهنگ خشک شدن انگور بيدانه قرمز مورد بررسي قرار گرفت. خشک شدن به دو صورت يکي با دماي ثابت 50، 60، 70 و 80 درجه سانتي گراد و ديگري با دماي دو مرحله اي انجام گرفت. در روش دو مرحله اي ابتدا نمونه ها تحت دماي 80 درجه سانتي گراد قرار گرفته و پس از رسيدن رطوبت محصول به 50 درصد، دما به 50، 60 و 70 درجه سانتي گراد کاهش پيدا کرد. روش آماده سازي محصول نيز در چهار سطح بدون آماده سازي، آماده سازي با آب داغ، آماده سازي با کربنات پتاسيم 5% و 0.4% روغن زيتون و آماده سازي با هيدروکسيد سديم 0.5% انجام گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد که پارامترهاي دما و آماده سازي محصول اثرات بسيار معني داري بر زمان و متوسط آهنگ خشک شدن دارند. زمان خشک کرن انگور با دماي دو مرحله اي نسبت به خشک کردن با دماي ثابت کمتر شده و در بعضي از روشهاي آماده سازي تا 67 درصد کاهش مي يابد. کمترين و بيشترين مقدار انرژي فعال سازي نيز به ترتيب بين 2893.9 و 4538.8 کيلو ژول بر کيلو گرم تعيين شد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 135
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی