برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 31 تا صفحه 37 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي خصوصيات کيفي، کالري زايي و عناصر معدني چهار رقم خرماي عمده استان خوزستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین - ملاثانی، اهواز
 
چکیده: 

استان خوزستان با دارا بودن آب و هوايي گرم و مناسب جهت توليد خرما يکي از عمده ترين توليد کننده خرما در کشور است. اين استان از نظر توليد خرما با توليد 82641 تن خرما پس از کرمان و هرمزگان مقام سوم کشوري را در ميان استانهاي خرماخيز داراست.
قسمت عمده اي از ترکيبات شيميايي تشکيل دهنده خرما کربوهيدراتها و قندها مي باشند، که اهميت بسزايي در تعيين کيفيت تجاري و بازاريابي اين محصول دارند. در تحقيق حاضر درصد رطوبت، قند کل، کالزي زايي، درصد پروتئين، مقدار فيبر رژيمي و برخي عناصر معدني چهار رقم خرماي عمده خوزستان (ساير، ديري، زاهدي و حلاوي) مورد بررسي قرار گرفت. نتايج حاصله نشان مي دهد که ارقام مذکور بيش از 65% قند داشته و از کالري زايي بالايي برخوردار هستند. بطوريکه مصرف روزانه صد گرم از اين ارقام متوسط انرژي معادل 333.82-349.68 کيلو کالري مورد نياز مصرف کننده را تامين مي نمايد و همچنين منبع مناسبي جهت فراهم نمودن فيبر توصيه شده روزانه و برخي عناصر معدني ضروري بدن از جمله آهن و فسفر مي باشند
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی