مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم و صنايع غذايي ایران اطلاعات شماره: بهار 1390 , دوره 8 , شماره 1 ; از صفحه 11 تا صفحه 17 . عنوان مقاله: تخمين پايداري نسبي روغنهاي نباتي بر حسب آزمونهاي تسريع شده نویسندگان: فره وش رضا*, نيازمند راضيه, سرابي محبوبه, رضايي ميترا آدرس: * دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی چکیده: در اين تحقيق، پايداري نسبي روغنهاي کانولا، سويا، زيتون و ذرت بر حسب روشهاي تسريع شده رنسيمت در دماي 120 درجه سانتيگراد و کربنيل در دماي 160 درجه سانتيگراد با هم مقايسه شد. از ديدگاه ساختاري، بيشترين و کمترين ميزان نسبت اسيدهاي چرب چندغيراشباع به اشباع (PUFA/SFA) به روغنهاي ذرت (4.74) و زيتون (1.03) اختصاص داشت. روغنهاي کانولا (3.16) و سويا (3.38) فاقد هرگونه تفاوت معني داري از اين نظر بوده، جايگاه حد واسطي داشتند. بيشترين ميزان ترکيبات فنلي با هيچگونه تفاوت معني داري در روغنهاي کانولا و سويا (به ترتيب 48.19 و 45.80 پي پي ام) مشاهده شد. روغنهاي ذرت و زيتون به ترتيب داراي مقادير کمتر ترکيبات فنلي بودند (به ترتيب 30.80 و 15.27 پي پي ام). ترتيب پايداري اکسايشي نمونه هاي روغن بر حسب آزمون کربنيل (tΔCV=30) به ترتيب 104.93، 77.67، 61.23 و 50.29 بود و روغنهاي زيتون و ذرت در اينجا تفاوت معني داري از خود بروز دادند. پايداري اکسايشي نمونه هاي روغن بر حسب روش رنسيمت نيز مطابق آزمون کربنيل بود (به ترتيب 9.26، 6.89، 5.56 و 4.82 ساعت). مقايسه نسبت دو شاخص پايداري رنسيمت و کربنيل حاکي از تفاوت مشهود تر روغنها بر حسب عدد کربنيل (1.35، 1.72 و 1.22) تا عدد رنسميت (1.34 ،1.22 و 1.17) بود. کلید واژه: آزمون تسريع شده(Q3)پايداري نسبي(Q3)رنسيمت(Q2)عدد کربنيل(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي ميزان ترکيبات فنولي و توکوفرولي در تعدادي از روغنهاي زيتون تجاري ايراني با استفاده از کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا راهنماي روغنهاي خوراكيپايداري اکسايشي روغنهاي زيتون تجاري ايرانبررسي پايداري روغنهاي سرخ کردني توليد شده در ايران در حين فرايند سرخ کردنبررسي کيفيت روغنهاي سرخ کردني بر حسب شاخص رنگي، ضريب شکست و ويسکوزيته طي فرايند سرخ کردن مقالات همایشی مرتبط: بررسی پایداری روغن های سرخ کردنی تولید شده در کارخانجات مختلف ایرانبررسی ارتباط مصرف چربی و روغنهای غذایی بر خطر ابتلا به سرطان سینهبیودیزل؛ سوخت زیستی ماندگارارزیابی برخی خصوصیات میوه ارقام مختلف زیتون در شهرستان فسا استان فارسبررسی میزان روغن و خصوصیات میوه ارقام زیتون غالب در باغات زیتون استان کرمانشاه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 65 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی