برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر تراکم و دو روش کشتار بر شاخص هاي فيزيولوژيک خون و برخي خواص فيزيکوشيميايي عضله ماهي کپور معمولي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثر تراکم و دو روش کشتار خفگي خارج از آب و مرگ با ضربه به سر بر شاخص هاي فيزيولوژيک خون و برخي خواص فيزيکوشيميايي عضله به منظور ارزيابي استرس وارده و خواص کيفي گوشت ماهي کپور معمولي بررسي گرديد. نتايج نشان داد تراکم و دو روش مختلف کشتار بر مقادير کورتيزول، گلوکز، لاکتات، منيزيم و کلسيم پلاسما تاثير معني داري دارد (P<0.05). کشتار به روش خفگي خارج از آب سبب کاهش يون کلر پلاسما گرديد اما بر مقادير پروتئين کل پلاسما تاثير نداشت (P>0.05). عضله ماهي هاي کشته شده با ضربه، نسبت به ماهي هاي خفه شده خارج از آب بلافاصله پس از مرگ بالاتر بود. ظرفيت نگه داري آب در ماهي هاي کشته شده با ضربه بيشترين و در کپورهاي خفه شده خارج از آب کمترين مقدار را داشت. تراکم بالا و روش کشتار خفگي خارج از آب ميزان آب چک عضله را نسبت به تيمارهاي با تراکم پايين و روش کشتار ضربه به سر به طور معني دار افزايش داد (P<0.05). جمود نعشي ماهي هاي خفه شده خارج از آب به طور معني دار سريع تر از ساير تيمارها کامل شد. اگر چه تراکم و دو روش مختلف کشتار بر رنگ فيله تاثير معني دار نداشت (P>0.05)، اما نتايج رنگ سنجي پوست اختلافات معني داري را در شاخص هاي رنگ بين تيمارهاي مختلف و در طول زمان نشان دادند (P<0.05). به طور کلي نتايج حاصل از اين پژوهش نشان داد که تراکم بالا و روش کشتار خفگي خارج از آب، استرس فراواني به ماهي تحميل کرده و منجر به کاهش کيفيت گوشت آن مي شود. از طرفي استرس قابل توجهي به ماهي هاي نگه داري شده در تراکم پايين و کشته شده با روش ضربه به سر تحميل نگرديد و جنبه هاي کيفي گوشت پس از مرگ به مراتب بالاتر از ديگر گروه هاي آزمايشي بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی