5 SID.ir | تاثير مصرف سيب لبناني بر پروفايل ليپيدي مردان مبتلا به چربي خون بالا و اضافه وزن

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف سيب لبناني بر پروفايل ليپيدي مردان مبتلا به چربي خون بالا و اضافه وزن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، ميدان آرژانتين، خيابان الوند، دانشكده بهداشت، گروه تغذيه
 
چکیده: 

مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسي تاثير مصرف سيب زرد لبناني بر پروفايل ليپيدي مردان هيپرليپيدمي و اضافه وزن انجام شد.
مواد و روش ها: اين مطالعه تجربي شاهددار در 46 مرد داراي چربي خون بالا (كلسترول تام 240-200 و تري گليسريد 350-150 ميلي گرم بر دسي ليتر) 50-30 ساله كه به طور تصادفي به دو گروه مداخله و شاهد تقسيم شدند، انجام شد. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سيب زرد لبناني به مدت 8 هفته دريافت كردند. گروه شاهد (23 نفر) رژيم غذايي معمول خود را داشتند. نمونه هاي خون دو گروه در شروع و بعد از 8 هفته بررسي جمع آوري و مقادير تري گليسريد، كلسترول تام،
LDL-C، HDL-C، VLDL، نسبت LDL/HDL،Lp(a) و Apo(B) سرم اندازه گيري شد. در شروع مطالعه، سطح تحصيلات و بعد خانوار بين دو گروه مقايسه شد. فعاليت فيزيكي و دريافت مواد غذايي نيز در شروع و پايان مطالعه مقايسه شدند. مقدار پلي فنل و فيبر تام سيب مصرفي نيز اندازه گيري شد.
يافته ها: مقدار پلي فنل و فيبر به ترتيب 485 ميلي گرم به ازاي كيلوگرم وزن سيب تازه و
4.03 گرم به ازاي 100 گرم سيب تازه محاسبه شد. در پايان هفته هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزايش معني داري در ميانگين تغييرات غلظت TG و VLDL مشاهده شد، اما در ميانگين تغييرات غلظتTC ، LDL-C، HDL-C، نسبتLDL/HDL ، Lp(a) و  Apo(B) تفاوت معني داري مشاهده نشد.
نتيجه گيري: دريافت سيب زرد لبناني ممكن است غلظت تري گليسيريد و VLDL سرم مردان مبتلا به هيپرليپيدمي را افزايش دهد. براي بررسي تاثير اين نوع سيب بر غلظتTC ، LDL-C، HDL-C، نسبتLDL/HDL ، Lp(a) و Apo(B) به مطالعه هاي بيشتري نياز است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 107
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی