مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علمي دانشگاه علوم پزشکي قزوين اطلاعات شماره: بهار 1390 , دوره 15 , شماره 1 (پياپي 58) ; از صفحه 6 تا صفحه 14 . عنوان مقاله: ارزيابي فعاليت ضد باکتريايي عصاره گياهان آرتميزيا و زيره عليه باکتري هاي استافيلوکوکوس اورئوس، اشريشياکلي و ويبريوکلرا نویسندگان: درخشان صفورا, ستاري مرتضي*, بيگدلي محسن, زارعي اسكي كند نسرين آدرس: * تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه باکتری شناسی چکیده: زمينه: به علت ظهور باکتري هاي مقاوم به دارو، نياز مداوم به مواد ضد ميکربي جديد وجود دارد.هدف: مطالعه به منظور ارزيابي فعاليت ضد باکتريايي عصاره گياهان آرتميزيا و زيره انجام شد.مواد و روش ها: اين مطالعه تجربي در سال 1384 در دانشکده علوم پزشکي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد. عصاره دانه هاي زيره سبز (Cuminum cyminum)، زيره سياه (Bunium persicum) و بخش هاي هوايي آرتميزيا ترکومانيکا (Artemisia turcomanica) توسط روش تقطير با آب به دست آمد. عصاره آرتميزيا خراسانيکا (Artemisia khorassanica)، آرتميزيا سيني فرميس (Artemisia ciniformis) و آرتميزيا کپه داغنسيس(Artemisia kopetdaghensis) قبلا به دست آمده و ترکيب شيميايي آنها تعيين شده بود. فعاليت عصاره ها روي ويبريوکلراي باليني (جدا شده طي شيوع اخير وبا در ايران)، اشريشياکلي ATCC25922، استافيلوکوکوس اورئوس باليني و استافيلوکوکوس اورئوس ATCC25923 توسط روش انتشار از ديسک و روش براث ميکرودايلوشن براي تعيين حداقل غلظت مهاري ارزيابي شد. اجزاي عصاره ها توسط کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنجي جرمي تعيين شد.يافته ها: عصاره ها فعاليت ضد باکتريايي خوبي نشان دادند. عصاره آ. خراسانيکا و آ. ترکومانيکا بالاترين فعاليت (هاله مهاري 60 ميلي متر) و سپس به ترتيب سيني فرميس، کپه داغنسيس، زيره سبز و سياه قرار داشتند. اجزاي عمده در عصاره ترکومانيکا، کامفور و در عصاره زيره سبز و سياه، کومين آلدهيد بود.نتيجه گيري: نتايج مطالعه حاضر پيشنهاد کننده تاثير عصاره ها روي باکتري هاي بررسي شده، در آزمايشگاه است که مي تواند نشان دهنده تاثير آنها در سيستم زنده باشد. کلید واژه: آرتميزيا(Q2)زيره(Q3)فعاليت ضد باکتريايي(Q2)عصاره(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فعالیت ضدمیکروبیلینالول1فعالیت ضد میکروبیکامفورمرزهGC/MS1 ارجاعات: ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF CUMINUM CYMINUM L. ANTIMICROBIAL CONSERVATION SYSTEMS SCREENING ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF VARIOUS EXTRACTS OF ARTEMISIA DRACUNCULUS L. STUDIES ON THE ANTIMICROBIAL EFFECT OF ALLICIN ON THE INTRA MACROPHAGES BRUCELLA شناسايي ترکيبهاي شيميايي و بررسي اثر ضد ميکروبي اسانس بذر زيره (.Bunium persicum Boiss) مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير مهاري عصاره هاي مختلف آرتميزيا آنوا (Artemisia annua) بر رده سلولي سرطان معده از طريق القاي آپوپتوزبررسي مقايسه اثر آپوپتوزي دو گونه آرتميزياي بومي ايراني (Artemisia scoparia nd sieberi) با تاکسول بر رده سلولي SK-BR-3 سرطان سينهزيره سياهزيره سياهزيره سبز مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثر ضد باکتریایی مخلوط عصاره آبی نعناع و کاسنی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی در شرایط آزمایشگاهیارزیابی خواص ضد میکروبی اسانس دانه گیاهان رازیانه، زیره سیاه و زیره سبز بر قارچ Botrytis cinerea تحت شرایط In vitroبررسی اثر بازدارندگی عصاره گیاه دارویی زیره سبز بر رشد علف های هرزگزارش تجربه و کارکرد مروری بر اثرات فارماکولوژیک زیره سبزمطالعه درون تنی و برون تنی اثرات ضدتوموری عصاره اتانولی آرتمیزیا سیبری بر روی رده سلول های سرطانی HTC-116 ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 107 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی