5 SID.ir | اثر سطوح مختلف زئوليت طبيعي بر شاخص توليد و قيمت خوراک جوجه هاي گوشتي سويه لوهمن

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف زئوليت طبيعي بر شاخص توليد و قيمت خوراک جوجه هاي گوشتي سويه لوهمن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشكده كشاورزي، دانشگاه گيلان
 
چکیده: 

اين مطالعه با هدف تعيين اثر سطوح مختلف زئوليت طبيعي بر عملکرد جوجه هاي گوشتي سويه لوهمن انجام گرفت که در قالب يک طرح کاملا تصادفي در شش تيمار، هر تيمار با 4 تکرار و در هر تکرار 10 جوجه به مدت 7 هفته در سه مرحله آغازين (21-0 روزگي)، مرحله رشد ( 42-21 روزگي) و مرحله پاياني (49-42 روزگي) انجام گرديد. جيره پايه از ذرت و سويا تشکيل شده و سطوح 0، 1، 2، 3، 4 و 5 درصد زئوليت به آن اضافه گرديد. انرژي و پروتئين جيره ها يکسان در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد كه افزايش وزن بين تيمارها اختلاف معني داري داشته است (P<0.05). بيشترين افزايش وزن روزانه (49.10 گرم) مربوط به تيمار 5 با 4 درصد زئوليت و كمترين افزايش وزن روزانه (44.28 گرم) در گروه شاهد مشاهد گرديد. بين تيمارهاي مختلف از لحاظ ضريب تبديل غذايي اختلاف معني داري مشاهده شد (P<0.05). كمترين ضريب تبديل مربوط به تيمار 5 با 4 درصد زئوليت بود. سطوح مختلف زئوليت روي خوراك مصرفي و تلفات اثر معني داري نداشت اما گروههاي دريافت كننده 3 و 4 درصد زئوليت نسبت به گروه شاهد بهترين ضريب تبديل را نشان دادند(P<0.05) . قيمت تمام شده براي هر كيلو خوراك در تيمار 5 با 4 درصد زئوليت، كمترين مقدار را نشان داد (P<0.05) در شرايط انجام اين آزمايش استفاده از 4 درصد زئوليت در جيره، بهترين اثر را بر عملكرد و كاهش هزينه توليد به همراه داشته است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 98
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی