5 SID.ir | بررسي آلودگي قارچي عسل و گرده كندوهاي استان اردبيل

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي آلودگي قارچي عسل و گرده كندوهاي استان اردبيل
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

شناسايي قارچها و جلوگيري از رشدشان در داخل محصولات کندو گام مهمي براي زنبورداران در جهت بهبود كيفيت عسل و سلامت انسان مي باشد. در اين بررسي از زنبورستانهاي پنج شهر استان اردبيل (اردبيل، گرمي، خلخال، نيرومشکين شهر) تعداد 200 کندو در فصل تابستان و 200 کندو در فصل بهار نمونه برداري تصادفي به عمل آمد. از هر شهرستان در هر فصل 10زنبورستان و از هر زنبورستان 4 کندو بصورت تصادفي مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه عسل و گرده تهيه شده در دو محيط الف) سابرو دکستروز آگار + کلرآمفنيکل + سيکلوهگزاميد ب) سابرو دکستروز آگار + کلرامفنيکل کشت داده شدند. نتايج کشت و شناسايي قارچها نشان داد که آلودگي به انواع قارچها و مخمرها درگرده 57.87 درصد و در عسل 42.12 1 درصد كل نمونه مي باشد آلودگي به قارچ آسکوسفراآپيس (عامل لاروگچي) و آسپرژيلوس فلاووس (عامل لاروسنگي) و آسپرژيلوس فوميگاتوس در گرده به ترتيب 2، 14 و  4و در عسل به ترتيب 2، 1 و 4 موردمشاهده شد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 193
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی