برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  1 , شماره  1 ; از صفحه 27 تا صفحه 33 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثـر Lactococcus lactis ,Lactobacillus casei بـر باكتـري هـاي لاكتيـك گـوشت و ويـژگيهـاي حسـي آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تاثير رشد و تكثير  Lactococcus. lactis ,Lactobacillus. Caseiبر باكتري هاي گوشت گاو پس از بسته بندي در بسته هاي قابل نفوذ به هوا، بررسي گرديد .اين سويه ها از فرآورده هاي شيري بومي ايران جداسازي شدند و در تست آنتي بيوز، فعاليت ضد ميكروبي در برابر Escherichia coli و Staphylococcus aureus نشان دادند. اين دو سويه L. lactis subsp. lactis var. diacetylactis 202, Lactobacillus casei subsp. casei 102 بودند كه با دانسيته 106CFU/Cm2 به برش هاي گوشت افزوده شدند. نمونه هاي تلقيح شده در شرايط هوازي در سردخانه اي كه دماي آن بين  -1و 5 درجه سلسيوس متغير بود، به مدت 5 روز نگهداري گرديدند. ماندگاري نمونه ها با ارزيابي ويژگيهاي حسي (رنگ، بو و ويژگيهاي ظاهري) تعيين شد. در ضمن شمارش باكتريهاي لاكتيك و اندازه گيري pH نيز در طول مدت نگهداري انجام گرديد.
در مورد برش هاي گوشت تلقيح شده با Lb. casei (تيمار 1) تعداد باكتريهاي لاكتيك در طول مدت نگهداري افزايش نشان داد و فساد گوشت به تعويق افتاد. در برش هاي گوشت تلقيح شده با L. lactis (تيمار 2)، نيز تعداد باكتريهاي لاكتيك افزايش حاصل نمود. عمر ماندگاري نمونه هاي تيمار 2، حتي نسبت به نمونه هاي شاهد نيز كاهش يافت. در نتيجه سويهLb. casei subsp. casei 102  مي تواند به عنوان يك سويه آنتاگونيست مناسب با توان افزايش ماندگاري گوشت خامي كه در بسته هاي قابل نفوذ به هوا در دماي بين  -1و 5 درجه سلسيوس نگهداري شده است، مورد استفاده قرار بگيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی