برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  1 , شماره  1 ; از صفحه 19 تا صفحه 26 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح متفاوت ويتامين E جيره غذايي بر راندمان مرغ هاي مادر گوشتي و ايمني هومورال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تعداد 280 قطعه مرغ مادر گوشتي سو يه تجاري آرين بصورت تصادفي به هفت گروه آزمايشي تقسيم شدند. تيمارها شامل شش گروه آزمايشي بودند که جيره هاي حاوي سطوح 20، 40، 60، 80، 100 و 120 واحد بين المللي ويتامين E در کيلوگرم را در سنين 26 تا 35 هفتگي دريافت کردند. گروهي هم به عنوان گروه شاهد جيره بدون ويتامين E مکمل را دريافت کرد. توليد و وزن تخم مرغ، باروري، ماندگاري و جوجه درآوري (30 و 35 هفتگي) تحت تاثير سطح ويتامين E در جيره مرغ هاي مادر قرار نگرفت. ولي پرندگاني که40 واحد بين المللي ويتامين E در کيلوگرم جيره را دريافت کردند در 35 هفتگي جوجه درآوري (بر اساس تخم مرغ بارور) بيشتري در مقايسه با مرغ هاي مادري داشتند که سطوح 0 و 20 واحد بين المللي ويتامين E را دريافت کردند (به ترتيب 90.79% در مقابل 85.09% و 86.60%). سطوح ويتامين E تاثيري بر تيتر آنتي بادي (IgG) بر عليه ويروس بيماري نيوکاسل در مرغ هاي مادر در سن 35 هفتگي نداشت. تيتر آنتي بادي جوجه هاي يکروزه حاصل از مرغ هاي مادري که 60 واحد بين المللي ويتامين  Eدر کيلوگرم جيره را دريافت کردند بيشتر (p<0.05) از جوجه هايي بود که مادرانشان 0 و 20 واحد بين المللي ويتامين E را دريافت کردند. نتايج اين تحقيق نشان داد که نياز ويتامين  Eدر مرغ هاي مادر گوشتي آرين جهت تداوم جوجه درآوري مطلوب 40 واحد بين المللي در کيلوگرم جيره و براي به حداکثر رساندن انتقال آنتي بادي از مرغ مادر به نتاج احتمالا بيشتر است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 131
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی