برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  1 , شماره  1 ; از صفحه 11 تا صفحه 18 .
 
عنوان مقاله: 

فرآوري كنجاله سويا با فرم آلدئيد و خون و بررسي تاثير آنها بر شاخص هاي تجزيه پذيري در شكمبه دام

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين تحقيق بمنظور ارزيابي اثرات فرآوري كنجاله سويا با فرم آلدئيد و خون در شاخص هاي تجزيه پذيري ماده خشك (DM)، پروتئين خام(CP)  و ماده آلي (OM) در شكمبه دام صورت گرفته است. بر روي نمونه هاي كنجاله سويا به ميزان 0.8 gr / 100 gr CP فرم آلدئيد و به ميزانهاي 0.5، .75، 1.5 و 2 ليتر بر كيلوگرم DM خون معمولي افزوده شده است. در اين تحقيق از سه رأس قوچ نژاد مرينوس بالغ فيستول گذاري شده استفاده گرديد. مدت زمانهاي رشد (Incubation) نمونه هاي تهيه شده در شكمبه 2، 4، 8 ، 16، 24 و 48 ساعت بود. بدين ترتيب شاخص تجزيه پذيري و ارزيابي ماده خشك (DM)، ماده آلي (OM) و پروتئين خام (CP) نمونه هاي كنجاله سويا مورد بررسي قرار گرفت. در اين تحقيقات مشخص شده است كه حداكثر پتانسيل تجزيه پذيري پروتئين در شكمبه در فرآوري آن با فرم آلدئيد دچار تغييري نشده است، اما با فرآوري آن توسط خون، اين تجزيه پذيري بين 10.31 – 2.18% افزايش يافته است. در نمونه هاي فرآوري شده توسط فرم آلدئيد 0.8 gr / 100 gr CP و همچنين 0.5، 1.5 و2  ليتر بر كيلوگرمDM ، خون معمولي، نسبت تجزيه پذيري ماده خشك (DM)، پروتئين خام (CP) و ماده آلي (OM) در شكمبه دچار افزايش شده است. در حاليكه ارزش موثر تجزيه پذيري پروتئين خام كنجاله سويا درK=0.05/h ، %50.5 مي باشد، اين نسبت در فرآوري آن با فرم آلدئيد، تا حدود 32.9% دچار كاهش شده است. اين نسبت در فرآوري كنجاله سويا با خون معمولي، حدود 57.9 – 54.7% دچار افزايش شده است. در نتيجه مي توان گفت كه فرآوري كنجاله سويا با فرم آلدئيد براي نشخوار كنندگان مي تواند مفيد باشد، اما فرآوري آن با خون معمولي نمي تواند محافظ پروتئين خام آن در مقابل عمل تخمير شكمبه اي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جدی، ع. (1386). فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی), 1(1), 11-18. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124458



Vancouver : کپی

جدی علی نقی. فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی). 1386 [cited 2021May07];1(1):11-18. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124458



IEEE : کپی

جدی، ع.، 1386. فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی), [online] 1(1), pp.11-18. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124458.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 106 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی