برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1389 , دوره  3 , شماره  3 ; از صفحه 99 تا صفحه 113 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات افزايش انرژي جيره با استفاده از چربي هاي مختلف بر فراسنجه هاي بيوشيميايي سرم جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور بررسي اثر افزايش نسبت انرژي به پروتيين و ساير مواد مغذي جيره با استفاده از چربي هاي مختلف روي پارامترهاي بيوشيميايي خون جوجه هاي گوشتي به انجام رسيد. تعداد 210 قطعه جوجه گوشتي نر يک روزه از سويه کاب 500 در 21 عدد قفس زميني مستقر شدند. در اين آزمايش چربي پيه، روغن سويا و روغن مرغ هر کدام در دو سطح 4 و 8 درصد، به جيره پايه اي که قبلا بر اساس توصيه هاي انجمن تحقيقات ملي (,1994 NRC) بالانس شده بود، افزوده شدند و هفت نوع جيره با سطوح انرژي و پروتيين مختلف در مراحل رشد و پاياني به صورت مصرف آزاد در اختيار پرنده ها قرار گرفتند. در سنين 35 و 49 روزگي در زمان هاي يکسان و حالت ناشتا، نمونه هاي خون از وريد بال اخذ شدند و پس از سانتري فيوژ کردن، سرم ها با استفاده از کيت هاي تجاري (پارس آزمون) براي اندازه گيري پارامترهاي بيوشيميايي به وسيله سيستم اتوآناليزور (آلسيون 300) آناليز شدند. غلظت هاي سرمي گلوکز، کلسترول تام، تري گليسريدها، ليپوپروتيين هاي با چگالي بالا، ليپوپروتيين هاي با چگالي پايين، ليپوپروتيين هاي با چگالي خيلي پايين، پروتيين تام، آلبومين و نسبت آلبومين\ گلوبولين در بين ترکيبات تيماري جيره تفاوت معني داري نداشتند. غلظت هاي ليپوپروتيين با چگالي پايين، پروتيين تام، آلبومين و شاخص  LDL /HDL از روز 35 تا 49 روزگي افزايش معني داري نشان دادند (P>0.01). در حالي که غلظت کلسترول سرم در همان فاصله زماني کاهش يافت (P>0.05). با افزايش سطح چربي جيره از 4 به 8 درصد سطح کلسترول تام افزايش معني دار نشان داد (P>0.05). مي توان نتيجه گرفت که جوجه هاي گوشتي، احتمالا به سبب داشتن برخي سيستم هاي مقاومت کننده فيزيولوژيکي مانند جبران اضافي و تنظيم کاهشي آنزيم ليپوپروتئين ليپاز، حيوانات مقاومي در برابر مضرات استفاده از جيره هاي حاوي مقادير زياد چربي مي باشند. عدم وجود تلفات در گله به سبب بروز عوارض مربوط به افزايش مقدار مصرف چربي ها مانند سندرم هاي آسيت، مرگ ناگهاني و غيره نيز احتمالا مويد اين مساله باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

وحدت پور، ت.، و ناظر‌عدل، ک.، و ابراهیم نژاد، ی.، و ماهری سیس، ن.، و اقدم شهریار، ح. (1389). اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی. علوم دامی, 3(3), 99-113. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124330



Vancouver : کپی

وحدت پور توحید، ناظر‌عدل کامبیز، ابراهیم نژاد یحیی، ماهری سیس ناصر، اقدم شهریار حبیب. اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی. علوم دامی. 1389 [cited 2021May14];3(3):99-113. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124330



IEEE : کپی

وحدت پور، ت.، ناظر‌عدل، ک.، ابراهیم نژاد، ی.، ماهری سیس، ن.، اقدم شهریار، ح.، 1389. اثرات افزایش انرژی جیره با استفاده از چربی های مختلف بر فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی. علوم دامی, [online] 3(3), pp.99-113. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124330.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 416 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی