5 SID.ir | تاثير سويه انتخابي به عنوان پايه مادري بر عملکرد صفات کمي آميخته هاي کرم ابريشم

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سويه انتخابي به عنوان پايه مادري بر عملکرد صفات کمي آميخته هاي کرم ابريشم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت
 
چکیده: 

در کرم ابريشم با توجه به ساختار ژنتيکي سويه هاي مختلف، اثرات مادري تاثير چشمگيري بر عملکرد آميخته هاي نسل بعد دارند. اين آزمايش به منظور بررسي تاثير استفاده از گروه بومي بغدادي و نژادهاي اصلاح شده 107 (ژاپني) و 110 (چيني) به عنوان پايه مادري بر صفات کمي آميخته هاي کرم ابريشم اجرا گرديد. پس از طراحي، توليد و پرورش نتاج تلاقي هاي مورد نظر، صفات لاروي، پيله و مقاومتي حشره اندازه گيري و داده هاي حاصل تجزيه و تحليل شد. طبق نتايج حاصل، استفاده از پايه مادري بومي بغدادي به جاي هر يک از نژادهاي اصلاح شده باعث افزايش معني داري در وزن و درصد قشر پيله گرديد که نشان دهنده برتري پايه مادري بومي بود. آميخته 107× بغدادي در مقايسه با بغدادي ×107 با 69.15 گرم وزن پيله خوب بيشتر، 0.04 گرم وزن قشر بيشتر، 1.28% درصد قشر بيشتر و 0.106 گرم ميانگين وزن پيله بيشتر داشت. آميخته 110× بغدادي هم نسبت به آميخته بغدادي ×110 داراي 0.56% قشر ابريشمي بيشتر و 0.018 گرم وزن قشر ابريشمي بيشتري بود (P<0.05) همچنين آميخته 110× بغدادي با 26.8 پيله خوب بيشتر، 0.74% قشر ابريشمي بيشتر و 0.018 گرم وزن پيله خوب بيشتر در مقايسه با آميخته 107× بغدادي عملکرد بهتري نشان داد. بين آميخته هاي با پايه مادري اصلاح شده هم پايه مادري 107 برتري معني داري نسبت به پايه مادري 110 نشان داد (P<0.05) نتايج به دست آمده نشان مي دهد که براي توليد آميخته هاي تجاري مي توان از گروه هاي بومي کرم ابريشم هم استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی