4 SID.ir | بررسي تاثير روغن هاي فرار گياه آويشن Thymus vulgaris بر عملکرد رشد جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير روغن هاي فرار گياه آويشن Thymus vulgaris بر عملکرد رشد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثر روغن هاي فرار گياه آويشن (Thymus vulgaris) بر رشد جوجه هاي گوشتي مورد بررسي قرار گرفت. 300 قطعه جوجه گوشتي يک روزه نر از آميخته راس 308 به صورت تصادفي به دو گروه A (تيمار) و B (کنترل) با سه تکرار در هر گروه (50 قطعه در هر پن) تقسيم و به مدت 7 هفته پرورش داده شدند. جوجه هاي هر دو گروه دسترسي آزادانه به آب و غذا داشتند. از سن 10 روزگي عصاره 20 درصد گياه آويشن با دوز 200 سي سي در 1000 ليتر، روزانه به مدت 12 ساعت تا سن کشتار به آب آشاميدني جوجه هاي گروه A افزوده شد. در پايان هر هفته جوجه هاي هر دو گروه توزين و ميزان مصرف دان و ضريب تبديل هفتگي آنها تعيين شد. در مقايسه مجموع تلفات کل بين گروه کنترل و تيمار در پايان دوره تفاوت معني داري را نشان داد (p<0.05). ميزان تلفات در گروه تيمار کمتر از کنترل بود. همچنين از نظر شاخص هاي عملکرد رشد در پايان دوره پرورش تفاوت معني داري بين دو گروه وجود داشت و ميانگين وزن در گروه تيمار به طور معني داري  (p<0.05)بالاتر از گروه کنترل بود. مقايسه ميزان مصرف دان و ضريب تبديل غذايي بين دو گروه از لحاظ آماري تفاوت معني داري را نشان داد و در گروه تيمار کمتر از کنترل بود. اين نتايج نشان داد که افزودن عصاره آويشن به آب آشاميدني جوجه هاي گوشتي سبب بهبود شاخص هاي عملکرد رشد شده و باعث کاهش تلفات دوره اي مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 198
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی