برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان سرب و آهن در آب، غذا و عضلات ماهيان قزل آلاي رنگين کمان پرورشي استان چهارمحال و بختياري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد
 
چکیده: 

با اندازه گيري دو فلز سرب و آهن در چهار مزرعه پرورش ماهي قزل آلاي رنگين کمان در استان چهارمحال و بختياري با هدف مقايسه اين فلزات بين گوشت ماهيان، غذا و آب مصرفي مزرعه نتايج زير حاصل گرديد: ميزان آهن و سرب به ترتيب در کل نمونه هاي آب مزارع مختلف برابر با 4.4±60.6 و 0.2±2.5 ميکروگرم در ليتر، در کل نمونه هاي خوراک مصرفي مزارع مختلف برابر با 183.8±563.4 و 1.1±3.3 ميلي گرم در کيلوگرم و همچنين در کل گوشت ماهيان مزارع مختلف برابر با 3.9±8.7 و 0.1±0.3 ميلي گرم در کيلوگرم بوده است. با توجه به مقادير بدست آمده از دو فلز فوق هيچ گونه تفاوت معني داري بين آب هاي مناطق مختلف مشاهده نشد ولي بين خوراک مصرفي و گوشت ماهيان تفاوت آماري معني داري مشاهده گرديد(p<0.05) . همبستگي بين ميزان دو فلز در خوراک و گوشت ماهيان تغذيه شده از همان غذا ديده مي شود. با توجه به مقادير پيشنهادي استانداردهاي ميزان حضور فلزات سنگين در غذا (مثل استانداردهاي ارایه شده توسط (FAO و مقايسه آن با مقادير بدست آمده در تحقيق حاضر، ميزان اين فلزات در آب، غذا و عضلات ماهي از حداکثر مجاز پيشنهادي کمتر مي باشد. لذا خطري از جانب اين منابع متوجه مصرف کنندگان بعدي مثل انسان نيست.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فدایی فرد، ف.، و رییسی، م.، و جلالی جعفری، ب.، و قاضی عسگر، م. (1389). بررسی میزان سرب و آهن در آب, غذا و عضلات ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی استان چهارمحال و بختیاری. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز), 6(3 (مسلسل 28)), 59-62. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124119



Vancouver : کپی

فدایی فرد فیروز، رییسی مهدی، جلالی جعفری بهیار، قاضی عسگر محمد. بررسی میزان سرب و آهن در آب, غذا و عضلات ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی استان چهارمحال و بختیاری. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز). 1389 [cited 2021September21];6(3 (مسلسل 28)):59-62. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124119



IEEE : کپی

فدایی فرد، ف.، رییسی، م.، جلالی جعفری، ب.، قاضی عسگر، م.، 1389. بررسی میزان سرب و آهن در آب, غذا و عضلات ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی استان چهارمحال و بختیاری. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز), [online] 6(3 (مسلسل 28)), pp.59-62. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124119.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 157 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی