برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  4 , شماره  13 ; از صفحه 42 تا صفحه 53 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنزيم هاي آنتي اكسيداني و نيترات ردوكتازي سويا و گندم در پاسخ به عصاره آبي كلزا تحت شرايط هيدروپونيك

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان
 
چکیده: 

آللوپاتي پديده اي است كه طي آن برخي ازگونه هاي گياهي با آزاد كردن مواد شيميايي خاص، از جوانه زني و رشد و نمو ديگر گونه هاي گياهي جلوگيري به عمل مي آورند. هدف از پژوهش حاضر بررسي اثر آللوپاتيكي كلزا (رقم هايولا 401) بر فعاليت آنزيم هاي آنتي اكسيداني كاتالاز، پراكسيداز و نيترات ردوكتاز در دو بخش هوايي و زيرزميني گياه گندم (تك لپه) و سويا (دو لپه) تحت شرايط هيدروپونيك مي باشد. از اين رو در سال 1385 در آزمايشگاه تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي واحد گرگان دانه رست هاي 4 روزه سويا (رقم گرگان 3) و گندم (رقم كوهدشت) در محيط کشت هوگلند (شاهد) و محيط کشت هوگلند و عصاره آبي کلزا (تيمار) به مدت 8 روز بر اساس طرح كاملا تصادفي تيمار شدند و آناليزهاي مورد نظر بر اساس آزمون دانكن و با در نظر گرفتن 4 تكرار براي هر تيمار انجام شد. مطابق نتايج به دست آمده تحت تاثير عصاره آبي کلزا، فعاليت آنزيم کاتالاز و پراکسيداز در اندام هوايي و زيرزميني سويا کاهش معني داري يافت. بدين معني كه فعاليت كاتالاز در ريشه از 1.765 در شاهد به 1.384 OD min-1g-1fw در تيمار، در ساقه از به ميزان 1.365 در شاهد به 1.258 OD min-1g-1fw در تيمار و در لپه از 1.105 در شاهد به 0.985 OD min-1g-1fw در تيماركاهش يافت. فعاليت پراكسيداز نيز در ريشه از ميزان  2.402در شاهد به 2.126 OD min-1g-1fw در تيمار، در ساقه از 0.0284 در شاهد به 0.0108 OD min-1g-1fw در تيمار، در لپه از  0.576در شاهد به 0.486 OD min-1g-1fw در تيمار روند نزولي را طي نمود. در گياه گندم تنها از فعاليت پراکسيداز ريشه کاسته شد (از ميزان  2.402در شاهد به 2.126 OD min-1g-1fw در تيمار) و کاتالاز ريشه روند افزايشي را طي نمود (در شاهد از 8.102 به 9.136 OD min-1g-1fw در تيمار). فعاليت نيترات ردوکتاز ريشه در شاهد از 6.891 به 7.41 mMNo-2g-1.h-1 در تيمار و در ساقه سويا در ساقه نيز از  6.893در شاهد به 7.925 mMNo-2g-1.h-1 در تيمار افزايش يافت؛ در حالي كه در لپه ميزان فعاليت آنزيم در شاهد از10.652  به 7.382 mMNo-2g-1.h-1 در عصاره كاهش يافت. در مورد گندم فعاليت اين آنزيم در ريشه روند صعودي معني داري را طي كرد (در شاهد از  10.32به 47.32 mMNo-2g-1.h-1 در تيمار). در مجموع بيش ترين اثر عصاره آبي كلزا بر افزايش فعاليت آنزيم نيترات ردوكتاز ريشه گياه گندم به ميزان 4.5 برابر بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نیاکان، م.، و آرودی، م.، و کیایی، ا. (1387). بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتازی سویا و گندم در پاسخ به عصاره آبی کلزا تحت شرایط هیدروپونیک. گیاه و زیست بوم, 4(13), 42-53. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124097



Vancouver : کپی

نیاکان مریم، آرودی محبوبه، کیایی الهه. بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتازی سویا و گندم در پاسخ به عصاره آبی کلزا تحت شرایط هیدروپونیک. گیاه و زیست بوم. 1387 [cited 2021July26];4(13):42-53. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124097



IEEE : کپی

نیاکان، م.، آرودی، م.، کیایی، ا.، 1387. بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و نیترات ردوکتازی سویا و گندم در پاسخ به عصاره آبی کلزا تحت شرایط هیدروپونیک. گیاه و زیست بوم, [online] 4(13), pp.42-53. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=124097.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 51 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی