4 SID.ir | تاثير خرفه (Portulaca oleracea) بر فعاليت آنزيم پاراکسوناز

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير خرفه (Portulaca oleracea) بر فعاليت آنزيم پاراکسوناز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرکرد، رحمتیه، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی، مولکولی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: گياه خرفه يکي از غني ترين منابع گياهي داراي اسيدهاي چرب امگا 3 مي باشد و مواد آنتي اکسيدان و عناصر معدني متعدد در بخش هاي مختلف اين گياه وجود دارد. اين مطالعه با هدف بررسي تاثير گياه خرفه بر سطح ليپوپروتئين ها به ويژه ليپوپروتئين هاي با دانسيته پايين اکسيده (OxLDL) و فعاليت آنزيم پاراکسوناز1 و مقايسه آن با اثر لواستاتين انجام شد.
روش بررسي: در اين مطالعه کارآزمايي باليني از بين بيماران مراجعه کننده به پزشک متخصص داخلي کلينيک تخصصي بيمارستان آيت اله کاشاني شهرکرد، 93 بيمار که داراي
LDL بيشتر از 100mg/dl بودند به روش در دسترس انتخاب و به دو گروه دريافت کننده روزانه 50 تا 60 گرم خرفه خام و گروه دريافت کننده روزانه 20mg/day لواستاتين تقسيم شدند. در شروع مطالعه و 45 روز پس از مصرف خرفه و لواستاتين از همه افراد دو گروه 5 ميلي ليتر خون به صورت ناشتا گرفته و بر روي نمونه ها آزمايشات مربوط با روشهاي استاندارد انجام شده و نتايج بدست آمده از طريق آزمون هاي آماري t و t زوجي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: مصرف خرفه و لواستاتين باعث کاهش در کلسترول تام،LDL-C  و OxLDL شد (P<0.05). نماي توده بدني و تري گليسريد در گروه خرفه کاهش و آنزيم پاراکسوناز 1 (PON1)، آپوليپوپروتئين (Apo A1) A و ليپوپروتئين هاي با دانسيته بالا (HDL-C) افزايش نشان داد (P<0.05).
نتيجه گيري: بر اساس نتايج بدست آمده خرفه با افزايش HDL-C، فعاليت پاراکسوناز 1 و ApoA1 و همچنين با کاهش کلسترول تام، LDL-C،OxLDL  و بخصوص تري گليسريد مي تواند در کاهش عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي نقش داشته باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی