برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي مواد موثره اسانس و بررسي اثر ضدباکتريال اسانس و عصاره گياه Salvia multicaulis Vahl عليه باکتري Xanthomonas translucens pv. Cerealis

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه کشاورزی و صنایع شیمیایی، آموزشکده فنی و حرفه‌ای سما، اراک/ باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی
 
چکیده: 

گياه Salvia multicaulis Vahl از گونه هاي مهم دارويي است که خواص درماني آن از گذشته مورد توجه مردم جنوب شرق آسيا و منطقه مديترانه بوده، به همين خاطر اثر ضد باکتريايي اسانس و عصاره الکلي برگ گياه بر رشد باکتري Xanthomonas translucens pv. Cerealis. با استفاده از روش هاي ديسک ديفيوژن، چاهک و تعيين MIC مورد مطالعه قرار گرفت. گونه مورد مطالعه در اواخر خرداد ماه از کوه هاي اطراف اراک در مرحله گلدهي جمع آوري و اسانس گيري به روش تقطير با بخار آب (طرح كلونجر) انجام شد. عصاره اتانلي گياه توسط سوکسله و ترکيب هاي موجود در اسانس با استفاده از دستگاه هاي GC و GC-MS شناسايي شدند. 23 ترکيب از مجموع 98.23 درصد وزني اسانس استخراج شده قابل شناسايي بود.  ۱و ۸- سينئول با 24.78 درصد و کامفور با 17.95 درصد بيشترين ترکيبات اسانس بودند. در اين بررسي محلول هاي مادر استاندارد به ترتيب از حل کردن 0.5 ميلي ليتر و0.5  گرم اسانس و عصاره برگ گياه سالويا مولتي کوليس هرکدام در 25 ميلي ليتر آب تهيه شد. با توجه به رقتهاي مختلف استفاده شده در آزمايش مقادير حداقل غلظت مهار کنندگي (MIC) و حداقل غلظت کشند (MBC) تعيين گرديد. تاثير عصاره گياه گياه عليه باکتري Xanthomonas translucens pv. Cerealis در غلظت هاي بکار رفته منجر به ايجاد هاله هاي عدم رشد با قطر ميانگين 12.5 ميلي متر در روش هاي ديسک و چاهک مشاهده گرديد رقت هاي 20 و 60 درصد تهيه شده از اسانس و رقت هاي 20 و 80 درصدي از عصاره گياه عليه باکتري مورد مطالعه به ترتيب غلظت هايي بودند که باعث MIC و MBC شدند. قطر هاله هاي عدم رشد با افزايش غلظت محلول هاي تهيه شده از عصاره و اسانس گونه بررسي شده کاهش معني داري نشان مي دادند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عزیزی، ا.، و عزیزی، ع.، و عزیزی، غ. (1388). شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), 4(3 (پیاپی 15)), 39-48. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123963



Vancouver : کپی

عزیزی امیر، عزیزی عبدالمجید، عزیزی غلامرضا. شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران). 1388 [cited 2021May10];4(3 (پیاپی 15)):39-48. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123963



IEEE : کپی

عزیزی، ا.، عزیزی، ع.، عزیزی، غ.، 1388. شناسایی مواد موثره اسانس و بررسی اثر ضدباکتریال اسانس و عصاره گیاه Salvia multicaulis Vahl علیه باکتری Xanthomonas translucens pv. Cerealis. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), [online] 4(3 (پیاپی 15)), pp.39-48. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123963.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 316 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی