برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

نقش ساليسيليك اسيد در كاهش اثرات اكسيداتيو ناشي از سميت نيكل در مرحله جوانه زني گياه گندم (.Triticum aestivum L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثرات ساليسيليك اسيد (SA) بر رشد ريشه چه، ساقه چه گياه گندم (Triticum aestivum L.)، فعاليت آنزيم هاي آنتي اكسيدان كاتالاز (CAT) و گاياكول پراكسيداز (POD) ساقه چه در تنش نيكل بررسي شد. تيمار دانه ها با 800 ميكرومولار نيكل به طور معني داري رشد ريشه چه و ساقه چه و نيز فعاليت آنزيم هاي CAT و POD را در ساقه چه كاهش داد، اما باعث افزايش ميزان مالون دي آلدييد (MDA) در اين اندام شد. تيمار دانه ها با 100 ميكرومولار SA باعث افزايش معني دار رشد ريشه چه، ساقه چه، فعاليت آنزيم هاي CAT و POD در ساقه چه گياهان تحت تنش نيكل گرديد در حاليكه غلظت MDA را در اين بافت ها در مقايسه با گياهاني كه تنها تحت تنش نيكل بودند، كاهش داد. نتايج نشان داد كه SA با افزايش فعاليت سيستم آنتي اكسيداني در گياهان گندم تحت تنش نيكل، باعث كاهش آسيب هاي اكسيداتيو ناشي از اين تنش شده و مقاومت گياه به Ni را افزايش مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جعفری، ع.، و خاوری نژاد، ر.، و فهیمی، ح. (1388). نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), 4(3 (پیاپی 15)), 1-9. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123955



Vancouver : کپی

جعفری عبدالرضا، خاوری نژاد رمضانعلی، فهیمی حمید. نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران). 1388 [cited 2021May08];4(3 (پیاپی 15)):1-9. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123955



IEEE : کپی

جعفری، ع.، خاوری نژاد، ر.، فهیمی، ح.، 1388. نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), [online] 4(3 (پیاپی 15)), pp.1-9. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123955.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 64 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی