سابقه و هدف: ميزانmarginal gap در رستوريشن هاي تمام سراميک در موفقيت اين روکش ها اهميت تعيين کننده اي دارد و با توجه به اين که طرح تراش مارجين مي تواند بر تطابق لبه اي تاثيرگذار باشد، هدف از اين تحقيق مقايسه دو نوع طرح تراشshoulder و heavy chamfer بر تطابق لبه اي رستوريشن هاي تمام سراميک (Ivoclar vivadent, schaan, Liechtenstein) IPS e.max Press در شرايط In vitro مي باشد.
مواد و روش ها: اين تحقيق به روش single blind experimental و به صورت In vitro انجام شد. در اين تحقيق يک داي استاندارد برنجي به عنوان مدل آزمايشگاهي با ابعاد 7mm طول و 5mm قطر تهيه شد و بطور استاندارد تراش داده شد، به طوري که خط انتهاي آن در يک نيمه شامل 1mm تراش shoulder 90 درجه و در نيمه ديگر 1mm تراش heavy chamfer بود و ديواره ها با زاويه 10 درجه تيپر شدند. (5 درجه هردر ديواره) و سپس 10 روکش از جنس IPS e.max Press ساخته شد و بعد از سمنت کردن در جهت باکولينگوالي grinding آن ها صورت گرفت و زير ميکروسکوپ الکتروني ميزان gap در ناحيه مارجين ها(shoulder - heavy chamfer) اندازه گيري شد، سپس داده ها به کمک آزمون T-test مورد ارزيابي آماري قرار گرفت.
يافته ها: تفاوت ميزان marginal gap بين دو طرح تراش به لحاظ آماري معنادار بود. (P<0.05) ميزان gap در تراش 16.42±1.904 shoulder ميکرون و در تراش 19±1.054 heavy chamfer ميکرون بود.
نتيجه گيري: طرح تراشshoulder ، marginal fitnessبهتري را نسبت به تراش heavy chamfer در روکش هاي تمام سراميک ايجاد مي کند.