برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر باکتري هاي سودوموناسه با توان توليد اکسين بر رشد و غلظت مواد غذايي در گياه برنج رقم ندا (Oryza sativa L. var Neda)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
 
چکیده: 

مصرف کودهاي شيميايي از جمله کود ازته باعث افزايش رشد گياه مي شود، ولي اثرات زيست محيطي خطرناکي در پي دارد. بنابراين استفاده از باکتري هاي محرک رشد  به ويژه آنهايي که اکسين بالايي توليد مي کنند، در بهبود خصوصيات مورفولوژيکي، رشد گياه و حفظ محيط زيست مي توانند موثر باشند. در اين آزمايش، دانه هاي برنج واريته ندا با 5 گروه از سودوموناس هاي داراي توان توليد اکسين (PF1, PF2, PP1, PP2, PP3) و يک تيمار به عنوان شاهد، در 4 تکرار تلقيح شدند. سپس بذرها در گلدان هايي که خاک آن به روش استاندارد بررسي شده بود، کاشته شدند و بعد از پنجه زني در هر گلدان فقط 3 بوته جهت انجام آزمايشات بعدي نگهداري شد. سنجش نيتروژن و پتاسيم برگ ها، ارتفاع ريشه و وزن تر ريشه در مرحله گلدهي انجام شد. بعد از رسيدگي فيزيولوژي، خصوصيات مورفولوژيکي از جمله ارتفاع بوته، وزن تر کل بوته، عملکرد و عناصر غذايي دانه براي هر تيمار اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که به دنبال تلقيح دانه رست ها، فاکتورهايي مانند ارتفاع ريشه، وزن تر ريشه، ارتفاع بوته، وزن تر کل بوته، مقدار عنصر نيتروژن در برگ ها و دانه ها و عملکرد به طور معني داري افزايش داشت. به طور کلي اين باکتري ها از طريق مکانيسم هاي تغذيه اي و فيزيولوژيکي موجب تحريک رشد گياه شدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بنی هاشم، ف.، و رضایی، م.، و رمضان پور، م. (1389). اثر باکتری های سودوموناسه با توان تولید اکسین بر رشد و غلظت مواد غذایی در گیاه برنج رقم ندا (Oryza sativa L. var Neda). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), 5(3 (پیاپی 19)), 56-63. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123628



Vancouver : کپی

بنی هاشم فرزانه، رضایی محمدعلی، رمضان پور محمودرضا. اثر باکتری های سودوموناسه با توان تولید اکسین بر رشد و غلظت مواد غذایی در گیاه برنج رقم ندا (Oryza sativa L. var Neda). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران). 1389 [cited 2021May12];5(3 (پیاپی 19)):56-63. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123628



IEEE : کپی

بنی هاشم، ف.، رضایی، م.، رمضان پور، م.، 1389. اثر باکتری های سودوموناسه با توان تولید اکسین بر رشد و غلظت مواد غذایی در گیاه برنج رقم ندا (Oryza sativa L. var Neda). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران), [online] 5(3 (پیاپی 19)), pp.56-63. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=123628.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 70 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی