3 SID.ir | بررسي ارتباط بين فشار خون و مواجهه با سرما در کارگران کارخانه هاي لبني و صنايع غذايي مشهد

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي ارتباط بين فشار خون و مواجهه با سرما در کارگران کارخانه هاي لبني و صنايع غذايي مشهد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مشهد، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: بيماريهاي قلبي- عروقي و حوادث عروقي مغز از علل شايع مرگ و مير در جهان معاصر است، ريسك فاكتورهايي براي ايجاد هر يك شناخته شده ليكن مواجهات شغلي بحث جديدي در سال هاي اخير بوده است و يكي از اينها مواجهه با سرما مي باشد. هدف كلي مطالعه تعيين ارتباط بين مقدار فشار خون و مواجهه شغلي با سرما در کارگران کارخانه هاي صنايع غذايي و لبني بود.
روش کار: يك مطالعه توصيفي مقطعي بر 365 نفر از کارگران کارخانه هاي صنايع غذايي و لبني مشهد در سال 1387 با استفاده از اندازه گيري فشار خون و دماي بدن و تكميل چك ليست انجام شد و اطلاعات توسط
SPSS و آزمون تي و آناليز رگرسيون با سطح معني داري p<0.05 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج: ميانگين فشار خون سيستوليك در دو گروه مواجهه و غير مواجهه به ترتيب 119.34 و 118.06 ميلي متر جيوه با p=0.196، ميانگين فشار خون دياستوليك در دو گروه مواجهه و غير مواجهه به ترتيب 78.66 و  77.19ميلي متر جيوه با  p=0.03و ميانگين دماي بدن در دو گروه مواجهه و غير مواجهه به ترتيب 36.99 و 37.00 درجه سانتيگراد با p=0.079 به دست آمد. اختلاف ميانگين مقادير کلسترول HDL و مصرف نمك در بين دو گروه با p=0.000 معني دار شد.
نتيجه گيري: ميانگين فشار خون سيستوليك، دياستوليك و دماي بدن در دو گروه در حدود طبيعي بود، آزمون رگرسيون مشخص نمود، مي توان تا حدودي اختلاف فشارخون دياستوليک را به مواجهه شغلي اين گروه با سرما مرتبط دانست.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی