4 SID.ir | بررسي تاثير چاي و قهوه بر ميزان تغيير رنگ دندان هاي رزين کامپوزيتي Glamour و آکريليک مصنوعي Ideal dent

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير چاي و قهوه بر ميزان تغيير رنگ دندان هاي رزين کامپوزيتي Glamour و آکريليک مصنوعي Ideal dent

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی پروتز متحرک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دندان پزشکی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: در پروتز متحرک دندانهاي مصنوعي نقش مهمي در زيبايي ظاهري دارند، براي حفظ زيبايي ظاهري ثبات رنگ يکي از فاکتورهاي اساسي است. با توجه به گزارشات متفاوت از تاثير نوشيدني ها بر تغييرات رنگ دندان مصنوعي و بمنظور تعيين تاثير چاي و قهوه بر روي ثبات رنگ دندان رزيني کامپوزيتي مارکGlamour  و دندان آکريليک مصنوعي Ideal dent اين تحقيق انجام گرفت.
مواد وروش ها: در اين بررسي تجربي،آزمايشگاهي که بر روي
36 نمونه انجام گرفت، نمونه ها از سانترال راست بالا بودند. از اين ميان18  عدد دندان رزيني کامپوزيتي مارک  Glamourبا شماره سايز I13 و رنگA1  و 18 عدد دندان آکريليک مصنوعي مارک Ideal dent با شماره سايز I18 و رنگ  A1مي باشند که درون محلول هاي رنگ زاي چاي و قهوه به عنوان گروه مورد و درون آب مقطر به عنوان گروه شاهد قرار گرفتند. تغييرات رنگ (ED) قبل از يک ماه قرار گرفتن نمونه ها درون محلول ها، بوسيله دستگاه اسپکتروفتومتر و طبق سيستم CIE lab مورد ارزيابي قرار گرفت و براي تعيين ميزان تغيير رنگ ثبت شده توسط دستگاه با محيط کلينيکي اطلاعات به واحد هاي  NBSاز طريق
معادله
NBS units: DEx0.92 تبديل شدند. تجزيه و تحليل آماري توسط تست آماري ANOVA صورت گرفت.
يافته ها: تحقيق روي تعداد
36 نمونه شامل 18 نمونه دندان رزيني کامپوزيت و 18 نمونه اکريليک انجام گرفت. در موردDE  در مارک Glamour همه نمونه ها از لحاظ آماري اختلاف معني داري وجود داشت .(p<0.05).ولي در مارک Ideal dent اين تغيير رنگ مشاهده نشد(p<0.6) .
نتيجه گيري: تغيير رنگ دندان مصنوعي
glamoure ايجاد مي شود و اين تغيير رنگ تا حد مجاز قابل قبول کلينيکي است ولي تغيير رنگ ideal dent متاثر از چاي و قهوه وجود ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 351
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی