3 SID.ir | اثر اسانس آويشن شيرازي بر روي احتمال رشد سالمونلاتيفي موريم در محيط آبگوشت قلب و مغز

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر اسانس آويشن شيرازي بر روي احتمال رشد سالمونلاتيفي موريم در محيط آبگوشت قلب و مغز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی تهران، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی
 
چکیده: 
توجه و علاقه فزاينده به جايگزيني نگهدارنده‌هي شيميايي (ضدميكروبي و ضداكسيداسيون) با انواع طبيعي، موجب مطالعات زيادي در مورد منابع گياهي و جستجوي انواع عصاره‌ها و اسانس‌هاي گياهش شده است، تا بتوان جايگزيني مناسب و طبيعي براي نگهدارنده‌هاي شيميايي پيدا نمود. در اين مطالعه، لگاريتم درصد احتمال رشد سالمونلاتيفي موريم در محيط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت‌هاي مختلف (صفر، 03/0 و06/0 درصد) اسانس آويشن شيرازي در طي 21 روز نگهداري در سه درجه حرارت (35، 25 و 15 درجه سانتيگراد) مورد بررسي قرار گرفت. لگاريتم درصد احتمال رشد سالمونلاتيفي موريم به طور معني‌داري (05/0>P، آناليز واريانس) تحت تأثير غلظت‌هاي مختلف اسانس قرار گرفت. به طوري كه در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و 15 درجه سانتي‌‌گراد به ترتيب 07/1 ، 07/1 و 41/0 بود. در حاليكه در غلظت 03/0 درصد به ترتيب 93/2- ،24/3- و 24/3- و در غلظت 06/0 درصد به ترتيب 23/4- ،23/4- و 23/4- بود. بر طبق نتايج به دست آمده، درصد احتمال رشد سالمونلاتيفي موريم با افزايش غلظت اسانس كاهش پيدا كرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 166
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی