در اين تحقيق چگونگي انحلال ليگنين در خميرسازي کرافت از کاه گندم تجن، مورد بررسي قرار گرفت. در اين مطالعه، زمان خميرسازي (240 - 0 دقيقه) و دماي خميرسازي (150 - 85 درجه سانتي گراد) به عنوان عوامل متغير و ساير عوامل ثابت در نظر گرفته شد. در اين تحقيق ميزان ليگنين محلول در اسيد و ليگنين کلاسون، مواد استخراجي و خاکستر کاه گندم اندازه گيري گرديد که به ترتيب 2.07، 18.14 و 3.24 درصد محاسبه گرديد. نتايج نشان مي دهد که با افزايش دماي خميرسازي از مقدار ليگنين باقيمانده در خمير کاسته مي شود، به طوري که تا دماي 85 درجه سانتي گراد در حدود 52 درصد ليگنين و تا دماي 100 درجه سانتي گراد در حدود 64 درصد ليگنين خارج مي شود. بازده خمير در دماي 85 درجه سانتي گراد حدود 64 درصد و بازده کربوهيدرات ها 58 درصد و در دماي 100 درجه سانتي گراد بازده خمير 61 درصد و بازده کربوهيدرات ها در حدود 57 درصد به دست آمد.