برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

نقش محافظتي آماده سازي بعد از ايسكمي (Postconditioning) فارماكولوژيك با مصرف عسل طبيعي برروي اندازه انفاركت قلب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تبریز، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده داروسازی، گروه فارماکولوژی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: عسل بيش از آنكه به عنوان يك ماده غذايي مطرح باشد، به عنوان يك ماده دارويي موثر مورد توجه بوده است. تاكنون نقش محافظتي عسل طبيعي بعنوان يك عامل پست كانديشنينگ فارماكولوژيك گزارش نشده است. لذا اين مطالعه به منظور بررسي اثرات پست كانديشنينگ عسل بر اندازه انفاركت ناشي از ايسكمي- رپرفيوژن (I/R) در قلب ايزوله انجام شد.
مواد و روشها: اين مطالعه تجربي بر روي 42 سر رت نر نژاد ويستار در محدوده وزني 320-270 گرم انجام شد. قلب ايزوله شده رتها به پنج گروه 10-8 عددي شامل گروه كنترل و چهار گروه آماده سازي بعد از ايسكمي (درمان با غلظتهاي
0.25، 0.5 و 1 درصد عسل و گلوكز با غلظت معادل محلول 1% عسل) تقسيم شده و تحت 30 دقيقه ايسكمي ناحيه اي و 120 دقيقه رپرفيوژن قرار گرفتند. گروه كنترل، در طول آزمايش محلول كربس معمولي و گروههاي پست كانديشنينگ، از 10 دقيقه قبل تا 10 دقيقه بعد از رپرفيوژن، كربس حاوي غلظتهاي مختلف عسل و يا گلوكز دريافت كردند. نمونه ها متعاقب رنگ آميزي با اوانس بلو و برش بصورت قطعات نازك و انكوباسيون با تري فنيل تترازوليوم كلرايد جهت تعيين اندازه انفاركت به روش پلانيمتري بكار رفتند.
يافته ها: پست كانديشنينگ فارماكولوژيك با عسل موجب كاهش معني دار اندازه انفاركت و حجم ناحيه انفاركته قلبهاي ايزوله گرديد. اندازه انفاركت گروه كنترل 47±3 درصد بود ولي مصرف غلظتهاي 0.25، 0.5 و %1 عسل و گلوكز بترتيب به 26±3، 6±3، 5±2 و 21±2 درصد (براي همه گروهها) كاهش يافت (P<0.001).
نتيجه گيري: عسل طبيعي بعنوان عامل پست كانديشنينگ اثرات محافظتي برجسته اي بر عليه آسيبهاي I/R داشته و اندازه انفاركت قلب را كاهش مي دهد. احتمالا خواص آنتي اكسيداني, مهار توليد راديكالهاي آزاد و وجود منابع انرژي در عسل در ايجاد اثرات فوق موثرند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نجفی، م.، و قره خانی، ا.، و قویمی، ح.، و اعتراف اسکویی، ط. (1389). نقش محافظتی آماده سازی بعد از ایسکمی (Postconditioning) فارماکولوژیک با مصرف عسل طبیعی برروی اندازه انفارکت قلب. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 13(2 (پی در پی 59)), 12-18. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122697



Vancouver : کپی

نجفی مسلم، قره خانی افشین، قویمی حامد، اعتراف اسکویی طاهره. نقش محافظتی آماده سازی بعد از ایسکمی (Postconditioning) فارماکولوژیک با مصرف عسل طبیعی برروی اندازه انفارکت قلب. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1389 [cited 2021May12];13(2 (پی در پی 59)):12-18. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122697



IEEE : کپی

نجفی، م.، قره خانی، ا.، قویمی، ح.، اعتراف اسکویی، ط.، 1389. نقش محافظتی آماده سازی بعد از ایسکمی (Postconditioning) فارماکولوژیک با مصرف عسل طبیعی برروی اندازه انفارکت قلب. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل, [online] 13(2 (پی در پی 59)), pp.12-18. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122697.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 70 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی