3 SID.ir | بررسي اثرات ضد تهوعي عصاره‌ هاي آبي و الكلي زنيان در جوجه مرغ
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضد تهوعي عصاره‌ هاي آبي و الكلي زنيان در جوجه مرغ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بخش فارماکودینامی و سم‌شناسی - مرکز تحقیقات علوم دارویی پژوهشکده بوعلی
 
چکیده: 
اثرات ضد تهوعي زنيان در طب سنتي گزارش شده است. در اين تحقيق جهت مستند كردن اين اثر فعاليت ضد تهوعي عصاره‌هاي آبي و الكلي زنيان ميوه گياه باديان رومي (Trachyspermum ammi L)، در جوجه مرغ مورد بررسي قرار گرفت.
جهت ايجاد تهوع از سولفات مس (60 ميلي‌گرم بر كيلوگرم) و سوسپانسيون اپيكا (60 ميلي‌گرم بر كيلوگرم) به صورت خوراكي استفاده شد. سميت حاد (LD50) داخل صفاقي عصاره‌هاي آبي و الكلي زنيان به‌ترتيب 2753 ميلي‌گرم بر كيلوگرم و 747 ميلي‌گرم بر كيلوگرم بود. دوزهاي 2-8/0 گرم بر كيلوگرم عصاره‌هاي الكلي با تجويز داخل صفاقي اثرات ضد تهوعي موثري در مدل حيواني ايجاد تهوع از خود نشان دادند.
نتايج اين تحقيق نشان مي‌دهد كه عصاره آبي و الكلي زنيان داراي اثرات ضد تهوعي موثري در مدل ايجاد تهوع در جوجه مي‌باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 104
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی