برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي فيزيکي چوب تبريزي تيمار شده با روغن داغ بزرک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
 
چکیده: 

در اين مطالعه، برخي از ويژگي هاي فيزيکي چوب درخت تبريزي که با استفاده از روغن بزرک تيمار حرارتي شده، مورد بررسي قرار گرفت. به اين منظور سه سطح حرارت و دو سطح زمان براي مقايسه تاثير زمان و دما بر خواص مورد بررسي، انتخاب گرديد. تهيه نمونه هاي آزموني با استفاده از آيين نامه استانداردهاي ISO صورت گرفت. نتيجه اين پژوهش حاکي از تاثير معني دار دماي تيمار و هم چنين عدم وجود تاثير معني دار زمان بوده است و نشان دهنده آن است که به طور کلي استفاده از تيمار حرارتي با روغن داغ در دماي 220 درجه سانتي گراد طي زمان 4.5 ساعت، بهترين عملکرد را از ميان شش تيمار اعمال شده را دارا مي باشد. تاثير متقابل دما – زمان تنها در جذب آب نمونه ها مشاهده شد. کاهش ميزان رطوبت چوب از 6.02 درصد در نمونه هاي شاهد به 3.91 درصد در نمونه هاي تيمار شده طي زمان 4.5 ساعت و دماي 220 درجه سانتي گراد تقليل يافت. کم ترين ميزان هم کشيدگي شعاعي، مماسي و حجمي در نمونه هاي تيمار شده در دماي 220 درجه سانتي گراد مشاهده شد. ميزان جذب آب چوب که در نمونه هاي بدون تيمار در حدود 117 درصد بود نيز در نمونه هاي تيمار شده در دماي 220 درجه سانتي گراد و زمان 6 ساعت به کمترين ميزان خود، يعني به حدود 24.94 درصد، رسيد. در اين شرايط بهبود کارايي ضد هم کشيدگي نيز حاصل مي گردد. تغييرات رنگ نيز به عنوان پارامتر کيفي مورد توجه قرار گرفت که نشان مي دهد نمونه هاي چوب تبريزي پس از تمامي تيمارها، رنگ تيره اي به خود مي گيرند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بازیار، ب.، و پارساپژوه، د.، و خادمی اسلام، ح.، و حمصی، س. (1386). بررسی ویژگی های فیزیکی چوب تبریزی تیمار شده با روغن داغ بزرک. علوم کشاورزی, 13(1 (ویژه نامه)), 197-206. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122395



Vancouver : کپی

بازیار بهزاد، پارساپژوه داوود، خادمی اسلام حبیب اله، حمصی سیدامیرهومن. بررسی ویژگی های فیزیکی چوب تبریزی تیمار شده با روغن داغ بزرک. علوم کشاورزی. 1386 [cited 2021August02];13(1 (ویژه نامه)):197-206. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122395



IEEE : کپی

بازیار، ب.، پارساپژوه، د.، خادمی اسلام، ح.، حمصی، س.، 1386. بررسی ویژگی های فیزیکی چوب تبریزی تیمار شده با روغن داغ بزرک. علوم کشاورزی, [online] 13(1 (ویژه نامه)), pp.197-206. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122395.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 186 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی