برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1381 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 73 تا صفحه 78 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ميزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلي كاشته شده در مناطق مختلف كشور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر غربی، شماره 97، پژوهشکده ‌گیاهان ‌دارویی جهاددانشگاهی
 
چکیده: 
نعناع فلفلي با نام علمي .Mentha piperita L از خانواده Lamiaceae از جمله گياهان دارويي و معطري است كه اسانس آن مصارف دارويي، غذايي، آرايشي و بهداشتي فراواني دارد. در حال حاضر اين گياه در مناطق مختلف كشور توسط افراد و شركت‌هاي مختلفي كشت مي‌شود. تحقيق حاضر به منظور شناسايي و انتخاب منطقه مناسب كاشت و تأثير اقليم بر روي ميزان ماده مؤثره آن صورت گرفت.
ضمن هماهنگي با يكي از شركت‌هايي كه در مناطق مختلف اقدام به كشت نعناع فلفلي كرده بود، در زمان مناسب اقدام به تهيه نمونه كه از طريق خشك‌ كردن سرشاخه‌هاي هوايي در سايه و دماي محيط تهيه شده بود نموديم، سپس اقدام به استخراج اسانس از برگ‌هاي گياه در مقياس آزمايشگاهي و به وسيله دستگاه كلونجر گرديد. اسانس‌هاي به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها كه منتول مي‌باشد با روش‌هاي كروماتوگرافي گازي (G.C.) مورد شناسايي، اندازه‌گيري و مقايسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونه‌هاي فوق تعيين گرديد. نتايج به دست آمده تغييرات مقدار اسانس و ميزان ماده منتول را در نمونه‌هاي مختلف نشان داد كه بيانگر تأثير اقليم بر روي كميت و كيفيت توليد اسانس در گياه مي‌باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 401
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی