برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  10 , شماره  2 (مسلسل 27) ; از صفحه 110 تا صفحه 118 .
 
عنوان مقاله: 

اثر افزودني هاي ميكروبي و اسيد فرميك بر تركيب شيميايي، تجزيه پذيري شكمبه اي و قابليت هضم سيلاژ ذرت در گوسفند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
 
چکیده: 

اين آزمايش با هدف تعيين اثرات افزودني ميكروبي داراي باكتري توليد كننده اسيد پروپيونيك و اسيد فرميك بر تركيب شيميايي، ميزان ناپديد شدن شكمبه اي ماده خشك، و قابليت هضم سيلاژ ذرت در گوسفند انجام شد. گياه كامل ذرت به مدت 60 روز در كيسه هاي پلاستيكي سيلو شدند. تيمارها شامل -1 گياه كامل ذرت بدون افزودني، -2 گياه كامل ذرت كه به آن افزودني ميكروبي داراي Propionibacterium acidipropionici و Lactobacillus plantarum و به ميزان 3×1010 واحد تشكيل دهنده كلني در هر گرم علوفه در هنگام سيلو كردن اضافه شد و -3 گياه كامل ذرت كه در هنگام سيلو كردن اسيد فرميك (98 درصد) به ميزان 2.4 ليتر به هر تن گياه اضافه شده بود. تيمار 3 داراي بالاترين (P<0.05) ميزان پروتئين خام، اسيد لاكتيك، كل اسيدهاي تخميري، بازده ماده خشك و pH نسبت به ساير تيمارها بود. تيمار 2 داراي پايين ترين ميزان pH و اسيد بوتيريك و بالاترين ميزان اسيد پروپيوتيك بود (P<0.05). اتانول در هيچ يك از سيلوها وجود نداشت. قابليت هضم پروتئين خام تحت تاثير تيمار قرار گرفت و در تيمار 1 بالاتر از بقيه بود (P<0.05) در حالي كه قابليت هضم عصاره اثري در تيمارهاي 1 و 3 بالاتر از تيمار 2 بود (P<0.05). تجزيه پذيري موثر (ED) ماده خشك در تيمار 3 بالاتر از بقيه بود (P<0.05). تخمير در تمام سيلوها مناسب بود و مواد سيلو شده به خوبي و در حد قابل قبولي حفظ شدند و تيمار 2 پس از باز شدن ثبات هوازي بهتري داشت. به طور كلي شدت و ميزان اثرگذاري بر ارزش غذايي و ساير مولفه هاي كيفيت سيلوها با افزودن اسيد فرميك نسبت به افزودني ميكروبي بالاتر بود. اما به علت توليد ميزان بالاتر (P<0.05) اسيد پروپيوتيك با كاربرد افزودني ميكروبي كه خاصيت ضد مخمري بالايي دارد، انتظار مي رود كه پايداري هوازي بالاتري در مورد سيلاژهاي عمل آوري شده با افزودني ميكروبي توليد كننده اسيد پروپيوتيك مخصوصا در مناطق گرمسير حاصل گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

روغنی، ا.، و ضمیری، م. (1388). اثر افزودنی های میکروبی و اسید فرمیک بر ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم سیلاژ ذرت در گوسفند. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز), 10(2 (مسلسل 27)), 110-118. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=99276



Vancouver : کپی

روغنی ابراهیم، ضمیری محمدجواد. اثر افزودنی های میکروبی و اسید فرمیک بر ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم سیلاژ ذرت در گوسفند. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز). 1388 [cited 2021November30];10(2 (مسلسل 27)):110-118. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=99276



IEEE : کپی

روغنی، ا.، ضمیری، م.، 1388. اثر افزودنی های میکروبی و اسید فرمیک بر ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم سیلاژ ذرت در گوسفند. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز), [online] 10(2 (مسلسل 27)), pp.110-118. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=99276.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 461 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی